Τα παιδιά ανακαλύπτουν την τέχνη της Οπερας του Πεκίνου στα εργαστήρια της GuoGuang στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (8/10)

Η GuoGuang από την ίδρυσή της (1995) έχει αφοσιωθεί στην κληρονομιά και την αισθητική απόδοση της παραδοσιακής κινέζικης όπερας. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών η GuoGuang δημιούργησε ένα μοναδικό και εξαιρετικό στυλ όπερας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με βάση την τέχνη και τον πολιτισμό της Όπερας του Πεκίνου, η οποία γεννήθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα.

Η GuoGuang το 2023, έχει προγραμματίσει μια σειρά διαλέξεων, επιδείξεων και εργαστηρίων σε πόλεις της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, σχετικά με την σύγχρονη αισθητική των κλασσικών χαρακτήρων Jingju της Όπερας του Πεκίνου.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ηθοποιούς, χορευτές, καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, αλλά και σε κοινό που ενδιαφέρεται να αποκτήσει την γνώση πάνω στην τεχνική της Όπερας του Πεκίνου.

Ένα workshop για τους μικρούς μας φίλους

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί και worskhop, ειδικό για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, εμπνευσμένο από τους βασικούς χαρακτήρες της γνωστής ιστορίας “ The Monkey King” την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 11:30- 14:00.

GuoGuang “ Ταξίδι στη Δύση” και εργαστήριο μάσκας

Το Ταξίδι στη Δύση είναι ένα διάσημο κλασικό μυθιστόρημα της Ανατολής και ο βασιλιάς μαϊμού. Η Guoguang Opera Company θα παρουσιάσει το απόσπασμα “Borrowing the Fan” από το “Ταξίδι στη Δύση” μαζί με ένα μοναδικό workshop προσαρμοσμένο για παιδιά, ενώ θα προσφέρει επίσης ένα εργαστήριο μάσκας, επιτρέποντας στα παιδιά να βιώσουν τον φανταστικό κόσμο του Ταξιδιού στη Δύση μαζί στη σκηνή.

Κόστος συμμετοχής : 20 € ( 1 συνοδός δωρεάν με κάθε παιδί ).
Οικογένειες με 2 παιδιά και πάνω : 15 € ανά παιδί

Πληροφορίες

-Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης από την Guo Guang Opera.
-Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το μακιγιάζ προσώπου, είναι φυτικά , μη-τοξικά και συνοδεύονται από πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
– Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται με τα εισιτήρια συμμετοχής, 30 λεπτά πριν την έναρξη των εργαστηρίων για τα διαδικαστικά εγγραφής.

*ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ *

Εισιτήρια συμμετοχής ηλεκτρονικά και σε φυσικά σημεία :
https://www.ticketservices.gr/event/guang-opera-from-taipei-master-classes/

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος

210-3418550

Διαβάστε επίσης:

World of Robots: Η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (από 22/9)

Θέατρο για παιδιά: «Η Σολομώντεια Λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου

“Το νησί των θησαυρών”: Η νέα παραγωγή για όλη την οικογένεια του Θεάτρου Πόρτα, κάνει πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου