Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη μέσα από βιωματικές δραστηριότητες στo εργαστήρι Puzzle

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη μέσα από βιωματικές δραστηριότητες στo εργαστήρι Puzzle

Το Puzzle είναι ένα καινούργιο εργαστήρι εκπαίδευσης, παιχνιδιού και κοινωνικοποίησης που στοχεύει να εκπαιδεύσει τα παιδιά να αναπτύξουν τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες. Η κοινωνική και συναισθηματική αγωγή είναι μία διαδικασία ανάπτυξης κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων στα παιδιά. Οι συγκεκριμένες δεξιότητες επηρεάζουν τις στάσεις, τη συμπεριφορά και τη γνώση των παιδιών ώστε να μπορούν να κάνουν επιτυχημένες επιλογές σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να:
• αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους
• δημιουργούν και να διατηρούν θετικές διαπροσωπικές σχέσεις
• παίρνουν υπεύθυνες αποφάσεις
• χειρίζονται αποτελεσματικά δύσκολες καταστάσεις

Πώς γίνονται όλα αυτά;

Μέσα από ένα ευρύ φάσμα βιωματικών δραστηριοτήτων! Η βιωματική μάθηση δίνει έμφαση στο σημαντικό ρόλο που παίζει η εμπειρία στη διαδικασία της μάθησης. Αντί της απομνημόνευσης προτείνει την αναζήτηση νοήματος. Επιδιώκει τη διανοητική και συναισθηματική κινητοποίηση του μαθητή. Όταν η μάθηση πραγματοποιείται μέσω της εμπειρίας, προάγεται η ενεργός συμμετοχή του μαθητή, η δημιουργικότητά του και ενισχύεται η κριτική του σκέψη.

Δύο συντονιστές, μία ψυχολόγος- οικογενειακή θεραπεύτρια και ένας εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού – βρεφονηπιοκόμος, καλούν κάθε φορά τα παιδιά σ΄ ένα ξεχωριστό «εσωτερικό ταξίδι» μέσω της ζωγραφικής, του θεατρικού παιχνιδιού, των παραμυθιών, της κίνησης και των κατασκευών, ανακαλύπτοντας έτσι πολλές και διαφορετικές πτυχές του εαυτού τους. Όλες οι δραστηριότητες είναι ομαδικές και πραγματοποιούνται μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αγάπης.

daycare-emotional-development

Ικανότητες που θα αναπτυχθούν:
Αυτοεκτίμηση – Συνεργασία - Δημιουργικότητα - Κριτική Σκέψη - Επικοινωνία

Στο Puzzle τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πολλές και διαφορετικές εμπειρικές δραστηριότητες (όπως: ζωγραφική, πηλός, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, χορός, role playing κ.α.) ώστε να βοηθηθούν για να δοκιμάσουν τις νέες δεξιότητες.Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τα παιδιά θα συγκεντρώσουν εφόδια (δεξιότητες) τα οποία θα τα ενδυναμώσουν, ώστε να μπορούν να πορευτούν πιο άνετα στα «δύσκολα μονοπάτια» της ζωής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και πιο συγκεκριμένα από 7 έως και 10 ετών και οι ομάδες χωρίζονται ανάλογα με τις σχολικές τους τάξεις.

Διάρκεια Προγράμματος: Οκτώβριος 2016 – Μάιος 2017.

Σύνολο Συναντήσεων: 15

Διάρκεια & Συχνότητα: 2ωρες ομάδες 6 παιδιών με 2 συντονιστές, ανά 15ήμερο.

Τηλέφωνο για Δηλώσεις Συμμετοχής: 210 6142238 (Κατσώρη Φίλια)
Οι εγγραφές άρχισαν! Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν και μέσω του site: www.puzzleworkshop.gr

Eργαστήρι Puzzle

Διός 42-44 & Αναπαύσεως, Βριλήσσια

210 614 2238


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter