Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Τα παιδιά ανακαλύπτουν τους "δρόμους της μάσκας" και φτιάχνουν τις δικές τους πήλινες δημιουργίες στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής (από 27/2)

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τους "δρόμους της μάσκας" και φτιάχνουν τις δικές τους πήλινες δημιουργίες στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής (από 27/2)

Οι μάσκες απαντώνται σχεδόν σε όλους τους πολιτισμούς, άλλοτε ως τελετουργικό και άλλοτε ως μέσο διασκέδασης, με κοινό όμως το στοιχείο της μεταμόρφωσης. Οι άνθρωποι μέσα από τα μασκαρέματα έβρισκαν εξηγήσεις για τις δυνάμεις της φύσης, τις κοινωνίες τους αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήρι κεραμεικής που διοργανώνει το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής θα κατασκευάσουν από πηλό τις δικές τους, ιδιαίτερες μάσκες, τις οποίες θα διακοσμήσουν συνδυάζοντας τον πηλό με διαφορετικά υλικά, όπως κλωστές, χαρτόνια, υφάσματα και ξύλα. Τέλος θα τις χρησιμοποιήσουν σ’ ένα ταξίδι μεταμόρφωσης μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Stacey-mask4

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 συναντήσεις (27/2, 5/3).
Τα μαθήματα γίνονται Σάββατο πρωί 11-1 και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-13 χρονών.
Οι μαθητές θα παίρνουν τα αντικείμενα τους ψημένα , κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Εργαστήριο κεραμικής: Θαλασσινή Μπράτσου
Θεατρικό παιχνίδι: Μαρίνα Ζέρβα

Πότε: Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, ώρες: 11:00
Σάββατο 05 Μαρτίου 2016, ώρες: 11:00

Εισιτήρια
Το κόστος συμμετοχής είναι 30€ (συμπεριλαμβανομένων των υλικών και των εργαλείων).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Μουσείου Νεώτερης Κεραμικής 210-3318491-5 (Δευτέρα -Παρασκευή 10.00-15.00) ή με μήνυμα στο facebook

Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής
Μελιδώνη 4-6 & Ασωμάτων, Κεραμεικός
2103318491-5


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter