Τα παιδιά ανακαλύπτουν τους ήχους του δάσους στον Υμηττό (26/9)

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί, μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά μαζί, θα συναντηθούμε στο όμορφο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού, στο χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών (πίσω από τη Μονή Καισαριανής), για να ακούσουμε και να απολαύσουμε τους φθινοπωρινούς ήχους του βουνού. Φυτά, έντομα, ζώα και πουλιά συντονίζονται καθημερινά σε μια μοναδική συναυλία της φύσης, την οποία τις περισσότερες φορές αγνοούμε ή ξεχνάμε να ακούσουμε, απορροφημένοι από τους ήχους της πόλης.

Παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να σταθούν για λίγο και να αφουγκραστούν την ανάσα του δάσους. Θα μάθουν να παρατηρούν και να αναγνωρίζουν ήχους που μέσα στην καθημερινότητα περνούν απαρατήρητοι. Μέσα από οικογενειακά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες, με οξυμένες όλες τις αισθήσεις και όχι μόνο αυτή της ακοής, θα βρεθούν πιο κοντά στη ζωή των κατοίκων του Αισθητικού Δάσους και θα τους γνωρίσουν καλύτερα.

Πότε: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 – 13:00 (άφιξη 10’ νωρίτερα)

Ηλικίες: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

Συμμετοχή: 10 ευρώ / οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών)

Πριν έρθετε: Δηλώστε απαραίτητα συμμετοχή στο τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πάρτε μαζί: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό), παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Το οικογενειακό αυτό πρόγραμμα στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού διοργανώνει η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών και τις δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συντονίζουν η παιδαγωγός κα. Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα. Κατερίνα Λιάπη.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από τη Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει.

Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
E-mail: contact@philodassiki.org
Τηλ: 210 7220866
www.philodassiki.org