Αρχική Infokids Αποδράσεις Summer Camps Αρχείο Τα παιδιά απασχολούνται δωρεάν στα θερινά προγράμματα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τα παιδιά απασχολούνται δωρεάν στα θερινά προγράμματα του Δήμου Θεσσαλονίκης

painted_child_handΤα παιδιά αδημονούν για το κλείσιμο των σχολείων για να μποορύν να παίζουν και να διασκεδάζουν απαλλαγμένα από το βραχνά του διαβάσματος και των εργασιών στο σπίτι. Τι γίνεται όμως όταν ο μπαμπάς και η μαμά δουλεύουν και υπάρχει κάποιος να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι;

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει και φέτος το επιτυχημένο πρόγραμμα "Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων – Καλοκαίρι 2013". Η καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση είναι πρόγραμμα που προσφέρεται δωρεάν στους δημότες της πόλης και ξεκινά με το τέλος των μαθημάτων στα σχολεία, από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, σε εβδομαδιαία βάση, από Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, 7.00-16.00, εκτός αργιών.

Με σκοπό κυρίως την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων και πολύτεκνων μητέρων, των μονογονεϊκών οικογενειών και αντιστοίχως των οικογενειών με παιδιά με ειδικές ανάγκες, το πρόγραμμα προσφέρει εργασία σε άνεργους ή υποαπασχολούμενους εκπαιδευτικούς καθώς και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων τους.

sports-kidsΤο πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί σε έξι σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και σε ένα ειδικό σχολείο με τμήμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες (Α.με.Α), με σκοπό την κάλυψη των ψυχοπαιδαγωγικών τους αναγκών, την κοινωνικοποίησή τους αλλά και την έμμεση βοήθεια και στήριξη της οικογένειάς τους, από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του προγράμματος στη διάθεση των μαθητών θα βρίσκονται ειδικός ψυχολόγος και σχολικοί φύλακες για την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν, αλλά και για την ασφάλεια των παιδιών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης των οποίων οι μητέρες εργάζονται, ενώ ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και τους μαθητές πολύτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα απασχολούνται δημιουργικά σε διάφορες δραστηριότητες, (θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορός, γυμναστική, αθλοπαιδιές), ενώ στο τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη «τελετή λήξης», με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013.

Όλες οι πληροφορίες συμμετοχής και εγγραφής καθώς και τα συμμετέχοντα σχολεία στην σελίδα του Δήμου http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DimosThessalonikis


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.