Αρχική Γωνιά του μαθητή Τα παιδιά από πολυμελείς οικογένειες έχουν χαμηλότερες σχολικές επιδόσεις

Τα παιδιά από πολυμελείς οικογένειες έχουν χαμηλότερες σχολικές επιδόσεις

Elementary-school-students-raising-hands-in-classroom.Τα παιδιά από πολυμελείς οικογένειες έχουν χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.

Οι βαθμοί στην ανάγνωση και την αριθμητική ήταν έως 5% χαμηλότεροι για τα παιδιά με δύο ή περισσότερα αδέρφια παρά για εκείνα με ένα ή κανένα. Επιπλέον, τα αγόρια που προέρχονται από μεγαλύτερες οικογένειες αποδείχθηκε ότι επηρεάζονται περισσότερο από τα κορίτσια.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι γονείς σπάνια αναγνωρίζουν το πρόβλημα. Ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν σε περισσότερα από 1.800 παιδιά ηλικίας 8-11 ετών, διαπίστωσαν ότι το μέγεθος της οικογένειας είναι συχνά ένα παραμελημένο θέμα στη συζήτηση των σχολικών επιδόσεων.

Σε ξεχωριστό κομμάτι της μελέτης εξέτασαν τη συμπεριφορά των δασκάλων και παρατήρησαν μία αρνητική στάση εις βάρος των παιδιών που μεγαλώνουν σε μεγαλύτερες οικογένειες.

Όταν οι γονείς ρωτήθηκαν για τις επιδόσεις των παιδιών τους σε σχέση με τους συμμαθητές τους, έσπευσαν να υποτιμήσουν τις επιπτώσεις του μεγέθους της οικογένειας. Οι εκτιμήσεις τους σχετικά με τους βαθμούς των παιδιών υποδηλώνουν ότι αγνοούν επιδεικτικά το πρόβλημα που προκαλείται από τους εκπαιδευτικούς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.