Αρχική Νέα Τα παιδιά δεν μπορούν να διαλέξουν τους γονείς τους! Τι θα έκαναν όμως αν μπορούσαν; (βίντεο)

Τα παιδιά δεν μπορούν να διαλέξουν τους γονείς τους! Τι θα έκαναν όμως αν μπορούσαν; (βίντεο)

kids

Γονείς που μαλώνουν. Εντάση στο σπίτι. Φωνές. Βρισιές. Ενας άσχημος μικρόκοσμος.

Τα παιδιά τα φέρνουμε στο κόσμο εμείς οι ίδιοι. Δεν επιλέγουν σε πoια οικογένεια θα γεννηθούν, ούτε τις συνθήκες με τις οποίες θα μεγαλώσουν.

Είναι στο χέρι όλων μας να τους προσφέρουμε μία ζωή που πάνω από όλα θα έχει αγάπη και εκτίμηση. Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε καταφέρνει με τον πιο απλό τρόπο να αποτυπώσει τη δύναμη της οικογένειας. Απλώς σκεφτείτε αυτό: «Τα παιδιά δεν μπορούν να διαλέξουν τους γονείς τους. Τι θα έκαναν όμως αν μπορούσαν»;

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία μικρού μήκους ταινία η οποία ονομάζεται «Ορφανοτροφείο Ενηλίκων». Τι συμβαίνει εκεί; Είναι ένα μέρος που ο κόσμος έχει αναστραφεί και τα παιδιά αναζητούν και αξιολογούν τους εν δυνάμει γονείς τους.

Η ταινία είναι μέρος της διεθνούς καμπάνιας - συζήτησης σχετικά με τους γονείς και την χρήση αλκοόλ στη Φινλανδία. Οπως υποστηρίζουν οι ειδικοί δεν είναι ακόμα ευρέως κατανοητό το πόσο κακό κάνει στην εύθραστη παιδική ηλικία η χρήση αλκοόλ στο σπίτι.

Για παράδειγμα, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι το 1/4 των παιδιών της Φινλανδίας έχει υποστεί κάποια βλάβη ή συναισθηματική διαταραχή εξαιτίας της χρήσης αλκοόλ από το γονέα του. Η έρευνα που διεξήχθει σε εφήβους ηλικίας 12-18 ετών δείχνει ότι τα παιδιά πιστεύουν ότι οι γονείς τους δεν πρέπει να πίνουν στο σπίτι και ότι όλα είναι πολύ καλύτερα όταν είναι νηφάλιοι.

Η ταινία Ορφανοτροφείο σχεδιάστηκε από το Havas Worldwide του Ελσίνκι σε συνεργασία Sauna International & Studio Arkadena ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχει επίσης το Φινλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας, το Φινλανδικό σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων και η κοινωνική πρόνοια αλλά και η εταιρία Alko που έχει το μονοπώλιο της λιανικής πώλησης οινοπνευματωδών ποτών της Φινλανδίας μέσω του προγράμματός της «Στο πλευρό των παιδιών».

Μπορείτε και εσείς να πάρετε μέρος στη συζήτηση στο Twitter στο #FragileChildhood #TheOrphanage.

Πηγή: http://www.athena.org.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.