Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Τα παιδιά δημιουργούν εικαστικά τη "δική τους αόρατη πόλη" στο Πάρκο Ελευθερίας

Τα παιδιά δημιουργούν εικαστικά τη "δική τους αόρατη πόλη" στο Πάρκο Ελευθερίας

P1070569_edited-1Στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργικής Δράσης της Έκθεσης «Having their saying», η Νορβηγική Πρεσβεία της Αθήνας σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία για τη σύγχρονη τέχνη Very Young Contemporary Art – VYCA, διοργανώνουν το Εικαστικό Εργαστήριο: «Η δική μου αόρατη πόλη» / «My invisible city» το Σάββατο 12 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 14:00 στο Πάρκο Ελευθερίας.

Με αναφορά στο αφήγημα «Αόρατες Πόλεις» του Ίταλο Καλβίνο, το εργαστήριο ενθαρρύνει τα παιδιά να σχεδιάσουν μια φανταστική πόλη κρυμμένη ανάμεσα σε αληθινά τοπία και οικείες καθημερινές εικόνες του αστικού περιβάλλοντος στο οποίο ζουν. Οι νεαροί συμμετέχοντες επεμβαίνουν σε εκτυπωμένες φωτογραφίες από δημόσια κτίρια, κοινόχρηστους χώρους, γειτονιές και όψεις της πόλης μας, μεταφέροντας καινούργιες εικόνες στο χαρτί που ποτέ μέχρι τώρα κανείς μας δεν είχε δει.

Χρησιμοποιώντας αποκόμματα από εφημερίδες και εργαλεία ζωγραφικής, συνθέτουν μια «άλλη», ανάγλυφη πραγματικότητα, μια ονειρική, αθέατη πόλη που ίσως μάλιστα να είναι περισσότερο αληθινή από την πραγματική, καθώς σε αυτήν κατοικούν οι μνήμες, οι επιθυμίες και οι σκέψεις των παιδιών.
Ο κόσμος έτσι, σύμφωνα με τον Καλβίνο, δεν είναι ποτέ βαρετός.

Με το τέλος του εργαστηρίου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν τις εικόνες τους ανάμεσα στις φωτογραφίες της έκθεσης HAVING THEIR SAY, δημιουργώντας μια διαφορετική χαρτογράφηση του γνώριμου αστικού τοπίου, μια ομαδική τοιχογραφία από τις δικές τους «αόρατες» πόλεις.

Απευθύνεται σε: Παιδιά 4-12 ετών και Εφήβους 13-16 ετών.

Συντελεστές: Φωτογραφίες: Βούλα Γοτσιούλα, Συνεργάτης-εικαστικός: Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Συντονίστρια: Χάρριετ Μητράκου-Γυπαράκη

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Σφυράκη
Επιμελήτρια - Υπεύθυνη Διοργάνωσης
+30 2102822981 | +30 6972660709

Χάρριετ Μητράκου-Γυπαράκη
Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαχείρισης_ VYCA
213 026 0713

Πάρκο Ελευθερίας
Βασιλίσσης Σοφίας,
210-7232603


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.