Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Τα παιδιά δίνουν ραντεβού στις ορεινές κατασκηνώσεις στο Καταφύγιο Σελίου Βέροιας

Τα παιδιά δίνουν ραντεβού στις ορεινές κατασκηνώσεις στο Καταφύγιο Σελίου Βέροιας

seli 184Το καλοκαίρι των παιδιών «απαιτεί» διαμονή σε κατασκηνώσεις, καθώς το πρόγραμμα τους επιτρέπει να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, να διασκεδάσουν, να δεχθούν ποικίλα ερεθίσματα, να μάθουν νέα πράγματα και να ενθαρρύνουν την αυτοπεποίθηση τους. Το Infokids.gr επισκέφθηκε τις ορεινές κατασκηνώσεις στο Καταφύγιο Σελίου Βέροιας και συζήτησε με τον υπεύθυνο κ. Νίκο Κογκέζο, για όλα όσα επιζητάτε να μάθετε, προτού δηλώσετε συμμετοχή στην περίοδο που σας ενδιαφέρει.

seli 244Η φιλοσοφία της κατασκήνωσης:

«Μαζί με μια παρέα φίλων σκεφτήκαμε ότι για να αναπτυχθούν τα παιδιά σωστά και πλήρως είναι καλό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα δώσουμε πολλές και ποικίλες εμπειρίες.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να φτιάξουμε μια παιδική κατασκήνωση στο βουνό για να δώσουμε σε εκείνα την ευκαιρία να μάθουν και να αγαπήσουν το βουνό, να ζήσουν κοντά στη φύση και να εκτιμήσουν τα οφέλη της ομαδικής συνεργασίας.  Με τον τρόπο αυτό, πιστεύουμε, ότι ενισχύεται η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, μέσα από κοινές δραστηριότητες με ευχάριστο τρόπο.

Η ζωή στη φύση χωρίς αλλοτρίωση από ανέσεις, η ανακάλυψη αυθεντικών εμπειριών, η χαλάρωση, το παιχνίδι χωρίς τους περιορισμούς που προσδιορίζουν την καθημερινή ζωή στο σπίτι και στο σχολείο, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την παραμονή των παιδιών στην ορεινή κατασκήνωση.

Με προσεκτική και σωστή προετοιμασία, οι διακοπές του παιδιού μακριά από τους γονείς, μπορούν να αποτελέσουν μια τόσο απολαυστική, όσο και επωφελή εμπειρία.

Τα παιδιά πρέπει να διασκεδάζουν και να μαθαίνουν τα μυστικά της ζωής και της φύσης.

Οι υπεύθυνοι των κατασκηνώσεων μας, αγκαλιάζουν με αγάπη τους μικρούς εξερευνητές, στοχεύοντας στη μύησή τους στο θαυμαστό κόσμο της φύσης, που έχει ως σκοπό τη διαμόρφωση συνειδητοποιημένων πολιτών στο μέλλον. Τα παιδιά συμμετέχοντας ενεργά σε διαφορετικές δραστηριότητες αναπτύσσουν  δεξιότητες ζωής, όπως αυτοπεποίθηση, ομαδικότητα, συνεργασία, ακόμα και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Οι σκέψεις μας, οι προσπάθειες μας  λοιπόν συνεχίζονται ακόμα και σήμερα  για κάτι διαφορετικό, που έχουν την ανάγκη τα παιδιά μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι, που σημαίνει μακριά από την τεχνολογία, αλλά κοντά στη φύση, ώστε να γίνουμε ένα μ’αυτήν».

seli 286«Οι παιδικές κατασκηνώσεις διεξάγονται στο όρος Βέρμιο περιοχή Σέλι σε υψόμετρο 1400 μέτρα, στις μόνιμες εγκαταστάσεις του καταφύγιου της Βέροιας.

Η διαμονή και η άσκηση σε μέσο υψόμετρο βελτιώνει τα επίπεδα οξυγόνου του οργανισμού, συμβάλλει στην απώλεια του βάρους, ενώ καθυστερεί την έλευση τον ασθενειών, αποτελώντας την ιδανική λύση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλεί η διαβίωση στην πόλη.

Οι ηλικίες των παιδιών που μπορούν να συμμετέχουν είναι από 6  μέχρι 12 χρονών».

Περίοδοι  λειτουργίας:
Από 27 μέχρι 03 Αυγούστου
Από 03 μέχρι 10 Αυγούστου
Από 10 μέχρι 17 Αυγούστου
Από 17 μέχρι 24 Αυγούστου

Δραστηριότητες:
Αναρρίχηση
Πεζοπορία
Τοξοβολία
Ιχνηλασία και αποτύπωση
Επιβίωση βασικές αρχές
Πρώτες βοήθειες, βασικές αρχές
Κατασκευές καταλυμάτων ανάγκης
Σήματα βοήθειας
Διαβάζοντας τον καιρό βασικές αρχές

Πληροφορίες  στο e-mail kogezos@yahoo.gr  ή στα τηλ 6944 350 149 & 6979 102 109


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.