Αρχική Διάφορα Τα παιδιά δοκιμάζουν Aerial Flow Kids Yoga και το διασκεδάζουν

Τα παιδιά δοκιμάζουν Aerial Flow Kids Yoga και το διασκεδάζουν

kids yoga

Η παιδική Aerial Flow Yoga είναι ένα σύστημα εκγύμνασης ειδικά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών, το οποίο συνδυάζει την παιδική γιόγκα, την partner/acro yoga, το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσικοκινητική, τη ζωγραφική και την τέχνη του χορού.

Συνδυάζοντας τα οφέλη όλων αυτών και τη δυναμική της ατελείωτης ενέργειας των παιδιών, το εναέριο ταξίδι ξεκινά, σε ένα πλήρως ασφαλές περιβάλλον. Ο καθένας διαγράφει τη δική του μοναδική πορεία κι όλοι μαζί απολαμβάνουμε τα οφέλη της πρακτικής. Ένας μικρός διαλογισμός στην αρχή και το τέλος μαθαίνει στους μικρούς ασκούμενους να ηρεμούν, να ακούν το σώμα, την αναπνοή τους, τους άλλους και τη σιωπή, καθώς αιωρούνται.

Παιχνίδια που μόνο στόχο έχουν την ψυχαγωγία, σε ένα εντελώς φιλικό και μη ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ακόμη, αέρινοι χαιρετισμοί στον ήλιο, στάσεις με περίεργα ονόματα, εμπνευσμένα από τη φύση και τα ζώα έρχονται να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να πάρουν τις ποιότητες εκείνες της φύσης που χρειάζονται. Στάσεις ισορροπίας, περιστροφές, στηρίξεις, κάμψεις μπρός και πίσω και φυσικά ανεστραμμένες στάσεις και swing έρχονται να διασκεδάσουν τα παιδιά, να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και την ομάδα, καθώς το κίνητρο για το παιχνίδι είναι πιο ισχυρό από την αίσθηση του φόβου.

Ακόμη μέσα στο ταξίδι τα παιδιά γνωρίζουν και βιώνουν την τέχνη της ισορροπημένης ύπαρξης, της ενέργειας, της υγείας, της αυτοπεποίθησης, της αυτοπειθαρχίας, της επίγνωσης, της πρόκλησης, της συγκέντρωσης, της εγρήγορσης, του γέλιου, του ονείρου, του φωτός της ζωής.

Τα οφέλη του Aerial Flow για τα παιδιά

  • Δουλεύεται η ευλυγισία, προάγεται η καλή φυσική κατάσταση, καθώς επίσης και η σωστή στάση και στήριξη του σώματος.
  • Το νευρικό, ανοσοποιητικό, λεμφικό, πεπτικό σύστημα λειτουργούν καλύτερα.
  • Αυξάνονται τα όρια αντοχής σε σωματικό αλλά και ψυχικό επίπεδο. Τα παιδιά μαθαίνουν να στηρίζονται στον εαυτό τους, φυσικά αλλά και συναισθηματικά.
  • Οι μαθητές μαθαίνουν να ηρεμούν τον εαυτό τους και να έχουν τον έλεγχο, πράγμα πολύ σημαντικό για τη μετέπειτα ζωής τους και την εφηβεία.
  • Αυξάνεται η ικανότητα συγκέντρωσής τους, τα επίπεδα της μνήμης και τα αντανακλαστικά τους.
  • Μειώνονται σημαντικά τα επίπεδα στρες και άγχους.
  • Μέσα από την ομάδα μαθαίνουν την κοινωνία, τον εαυτό τους, τη φύση, τον αέρα, τη χαρά, το γέλιο, τα όνειρα.
  • Ενθαρρύνεται η ολιστική προσέγγιση της υγείας και της ζωής.

Οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται η Aerial Flow Kids Yoga είναι μεταξύ 6-14 ετών.
Για την πρακτική της Aerial Yoga, θα πρέπει αγόρια και κορίτσια να φοράνε μπλούζες με κοντό ή μακρύ μανίκι.

Σε περίπτωση γλαυκώματος, πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης, καρδιακών παθήσεων ή κάποιου ιδιαίτερου προβλήματος στη σπονδυλική στήλη ή οπουδήποτε παρακαλούμε επικοινωνείτε προηγουμένως με το στούντιο.

Έναρξη: Τετάρτη 19 Μαρτίου 2013
Ώρα:18:30-19:30

Ελάτε στην πρώτη δωρεάν πρακτική της παιδικής Aerial Flow Yoga.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής:
+30 2315 313844
+30 6957 831647
info@anahatayoga.gr

Anahata Yoga Studio

Θεμιστοκλή Σοφούλη 107

Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.