Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Πεζοπορική εκδρομή: Τα παιδιά εξερευνούν τη φύση στην Πάρνηθα (28/4)

Πεζοπορική εκδρομή: Τα παιδιά εξερευνούν τη φύση στην Πάρνηθα (28/4)

37

Το παιχνίδι είναι στη φύση του ανθρώπου, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται μέσα στη φύση, μέσα στο δάσος. Μέσα στη φύση τα παιδιά αντιλαμβάνονται την μαγεία της, χωρίς μαγικά. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά ψυχαγωγούνται, αθλούνται αλλά και αποκτούν γνώσεις ως πνευματικό απόκτημα, αλλά και ως προετοιμασία για την ίδια την ζωή τους, αναπτύσσοντας την ελευθερία της βούλησης και της επιλογής, την κρίση, την εμπιστοσύνη, την προσπάθεια για νίκη, την ομαδικότητα, αλλά και την εφευρετικότητα. Το παιχνίδι στη φύση είναι ένα παιχνίδι με την ίδια τη φύση. Μέσα από παιχνίδια δράσης και λύνοντας γρίφους, τα παιδιά ενεργοποιούν τις αισθήσεις τους, βλέπουν, ακούν, μυρίζουν και αγγίζουν το δάσος. Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν τα στοιχεία που δίνουν ζωή στο δάσος ώσπου έρχεται η στιγμή της δημιουργίας.

Η δημιουργία αυτή όμως θα ολοκληρωθεί μόνο αν τηρηθούν αυτά που το δάσος αποκάλυψε. Όλα αυτά θα συμβούν στην πεζοπορική εκδρομή που διοργανώνει το Καταφύγιο Φλαμπούρι την Κυριακή 28 Απριλίου.

Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν αθλητικά παπούτσια, άνετα ρούχα και να υπάρχει και κάποιο έξτρα ρούχο, καθώς η θερμοκρασία στο βουνό είναι πάντα χαμηλότερη από την πόλη.

Λεπτομέρειες

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με τηλέφωνο ή e-mail μέχρι 26/4 !!!
Ώρα συγκέντρωσης ~10:30΄
Ώρα έναρξης δραστηριοτήτων 11:00΄
Διάρκεια δραστηριοτήτων περίπου 2:00΄ώρες.
Κόστος συμμετοχής ανά παιδί 8 €.
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών !!!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 24 646 66 - 6972 256215 - 6974 780682.
E-mail: info@flabouri.gr

Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό. Επίσης για το μεσημέρι και το βράδυ, θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.