Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη στις Μορφές Έκφρασης

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη στις Μορφές Έκφρασης

paidi & texniΤο "Παιδί & Τέχνη" είναι ένα από τα ωραιότερους κύκλους εκπαιδευτικών μαθημάτων που μπορεί να παρακολουθήσει ένα παιδί. Με τη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα των Μορφών Έκφρασης, το παιδί μυείται στον κόσμο της Τέχνης και ανακαλύπτει την χαρά της ζωής! Τα μαθήματα αποσκοπούν να καλλιεργήσουν μέσω των καλλιτεχνικών εργαστηρίων στα παιδιά την επικοινωνία, το ομαδικό πνεύμα, και την κατανόηση για τη ζωή και τους ανθρώπους. Τα εργαστήρια λειτουργούν στο πνεύμα του παιχνιδιού και αναπτύσσουν τις έμφυτες κλίσεις των παιδιών προς τις Τέχνες. Απευθύνονται σε παιδιά από 3 έως και 16 ετών. Όλη η φιλοσοφία των δράσεων βασίζεται στο μουσικόπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff και τις αρχές μεγάλων δασκάλων της Τέχνης όπως ο Δημήτρης Ροντήρης, o Rudolf Laban κ.α.

Φέτος, το πρόγραμμα συμπληρώνοντας 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας, καλεί καταξιωμένους καλλιτέχνες ώστε να αγκαλιάσουν και να καθοδηγήσουν τα παιδιά στο δρόμο της τέχνης! Τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή στα εκπαιδευτικά του προγράμματα θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το χώρο της Τέχνης μέσω των ακόλουθων προγραμμάτων:

wetchalklgΟ Ιδρυτής του Οργανισμού , ο ηθοποιός και μουσικοπαιδαγωγός Θωμάς Κινδύνης δημιουργεί την πρώτη παιδική ορχήστρα με βάση το μουσικοκινητικό σύστημα του ORFF!

Ο Θεοδόσης Δαυλός, ζωγράφος και σκηνογράφος, παρασύρει τα παιδιά στον κόσμο των χρωμάτων και των κατασκευών!

Οι λέξεις και η φαντασία δημιουργούν ιστορίες που αποτυπώνονται με την καθοδήγηση της συγγραφέως Ζωής Βαλάση στο χαρτί, φτιάχνοτας τα πρώτα μας θεατρικά κείμενα και όχι μόνο!

Χορεύουμε και μαθαίνουμε το σώμα μας με τις χορεύτριες Ευγενία Παπαδάκη και Κλεονίκη Καραχάλιου!

Εικόνες και ήχοι συνθέτουν μια ιστορία και φτιάχνουμε την πρώτη μας ταινία με τον κινηματογραφιστή Βαγγέλη Ρήγα.

Συνεχίζονται  τα εργαστήρια Κίνηση, Λόγος και Ρυθμός ! Η υπεύθυνη σπουδών του Παιδί & Τέχνη, ηθοποιός και συγγραφέας Άννα Σεβαστή Τζίμα για 10η συνεχή χρονιά διδάσκει και βρίσκεται κοντά στα παιδιά! Θέατρο με βάση τα συναισθήματα, το παραμύθι αλλά και μύθους από την Αρχαία Ελλάδα.

Μουσική με βάση το μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff. Κίνηση με βάση το σύστημα Laban. Επικοινωνία, γιατί έτσι κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη. Παιχνίδι, γιατί η μάθηση ξεκινάει από το παιχνίδι.

Oι εγγραφές ξεκίνησαν!

Επισκεφθείτε τις Μορφές Έκφρασης τη πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου για να κάνετε ένα δοκιμαστικό μάθημα δωρεάν! Για να γνωρίσετε από κοντά την ομάδα  και τις δράσεις της μπορείτε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στις Μορφές Έκφρασης!


ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Αλκμήνης 13, Κ.Πετράλωνα
2103464002, 2103464903


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.