Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό στο θερινό πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τη λήξη της σχολικής χρονιάς και ήδη οι γονείς αρχίζουν να κάνουν το προγραμματισμό τους για το πώς θα περάσουν τα παιδιά δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους μέχρι να ξεκινήσουν οι οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές.

Η Ελληνική Αγωγή για ακόμη μια χρονιά προσκαλεί τα παιδιά από 6 έως 14 ετών σε ένα ξεχωριστό θερινό πρόγραμμα απασχόλησης που συνδυάζει μοναδικά μάθηση και γνώση. Τα παιδιά θα περάσουν εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους διευρύνοντας τις γνώσεις τους γύρω από τον ελληνικό πολιτισμό και τις τέχνες και πάνω απ’ όλα θα διασκεδάσουν με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Η χαρά του παιχνιδιού συναντάει τον πολιτισμό στο θερινό πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής

Από τις 19 Ιουνίου έως τις 21 Ιουλίου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας, τις τέχνες και τα γράμματα μέσω δημιουργικών δράσεων και παιχνιδιών.

Εκμάθηση αρχαίων Ελληνικών μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μυθολογία, διαδραστικά παιχνίδια αλλά και  καθημερινές ξεναγήσεις σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας συνθέτουν την καθημερινότητα των παιδιών και τα ψυχαγωγούν με τον καλύτερο τρόπο, παρουσιάζοντάς τους την μακραίωνη ιστορία της πόλης με μια διαφορετική ματιά.

Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες  που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα παιδιά θα γνωρίσουν την Αρχαία Ελλάδα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της που επηρέασε σημαντικά, όχι μόνο τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, αλλά και τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτισμό.

Αναλόγως με την ηλικία των παιδιών, χωρίζονται σε ομάδες. Ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο όμως στην ηλικία τους. Με την επιστροφή από την εκδρομή, τα παιδιά συνεχίζουν την ιχνηλάτηση μέσα από τα κείμενα της ελληνικής γραμματείας, των αρχαίων αλλά και συγχρόνων συγγραφέων, παίζουν, δημιουργούν, ψυχαγωγούνται και κάνουν μία εισαγωγή στον κόσμο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

Το θερινό πρόγραμμα απασχόλησης της Ελληνικής Αγωγής είναι η εγγύηση για  αξέχαστες επιμορφωτικές διακοπές για τους μικρούς μας φίλους.  Θα έχουν την ευκαιρία ανακαλύψουν μερικούς από τους σπουδαιότερους ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς μέσα από επιλεγμένους πολιτιστικούς περιπάτους σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, αλλά και να συμμετέχουν σε μια σειρά από πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια.

Κάθε μέρα και μια εκδρομή, ένα ταξίδι στον χρόνο, μια βόλτα στο παρελθόν με στόχο να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Παράλληλα, τα παιδιά ξεκινούν τις πρώτες λέξεις, φράσεις, διαλόγους και παιχνίδια στα Αρχαία Ελληνικά. Με ευχάριστο, σύγχρονο και βιωματικό τρόπο, οι μαθητές απορροφούν και κατακτούν τη γνώση για όλη τους τη ζωή, θέτοντας γερές βάσεις για το μέλλον!

 

Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Το θερινό πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής σχεδιάστηκε από τους παιδαγωγούς και τους φιλολόγους της Σχολής και διαρκεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30 – 14:30.

Πρόγραμμα Καλοκαιρινού CAMP 2023

Πληροφορίες στο 210.5221314 ή στο [email protected]

Ελληνική Αγωγή

Λ. Κηφισίας 125, 3ος όροφος, Αμπελόκηποι

(Εμπορικό κέντρο Cosmos)