Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Τα παιδιά γίνονται "μικροί γραφίστες" και φτιάχνουν το δικό τους περιοδικό στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (από 10/1)

Τα παιδιά γίνονται "μικροί γραφίστες" και φτιάχνουν το δικό τους περιοδικό στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (από 10/1)

familynewspapersΤα παιδιά λατρεύουν να σκιτσάρουν και να ζωγραφίζουν καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να δώσουν χρώμα και σχήμα στην φαντασία τους. Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, η Στέγη Γραμμάτων και Τέχνων προσκαλεί τα παιδιά 9 έως 12 ετών στο εργαστήρι που εγκαινιάζει τη νέα χρονιά δραστηριοτήτων του.

Πρόκειται για ένα εργαστήριο γεμάτο εκπλήξεις όπου μαζί με τα παιδιά θα ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα δικό μας περιοδικό γεμάτο σχέδια και χρώματα, μέσα από τη συζήτηση, τον πειραματισμό, τη ζωγραφική, το κολλάζ και τη χειροτεχνία! Συγκεκριμένα, οι μικροί γραφίστες του εργαστηρίου θα πειραματιστούν με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας, που είναι η αρχαιότερη εκτυπωτική μέθοδος, και μέσα από τα χρώματα, τα σχήματα και τα υλικά θα αφήσουν το ανεξίτηλο αποτύπωμά τους στο χρόνο! Ο κύκλος κλείνει με μια επίσκεψη σε επαγγελματικό εργαστήριο μεταξοτυπίας. Εκεί, ανάμεσα σε ψαλίδια, τελάρα και μελάνια, θα δούμε στην πράξη πώς γίνεται η εκτύπωση ενός εντύπου: του δικού σου εντύπου, που φεύγοντας από τη Στέγη θα πάρεις μαζί σου για διανομή σε γονείς και φίλους!

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον γραφίστα Κωστή Σωτηράκο και τον μεταξοτύπη Μανώλη Αγγελάκη (Tind).

Απευθύνεται σε παιδιά 9-12 ετών.

Μέρες εργαστηρίου: Σάββατο 10, 17, 24 & 31 Ιανουαρίου & 7, 14 & 28 Φεβρουαρίου 2015 , 11:00-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 63€ (και για τις επτά συναντήσεις του κύκλου).

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα
210 900 5 800


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.