Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία των Βίκινγκς μέσα από κατασκευές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (από 10/1)

Τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία των Βίκινγκς μέσα από κατασκευές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (από 10/1)

vikingsΤη φετινή χρονιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τεχνης τα παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών γίνονται εξερευνητές και, μέσα από τη μυθολογία, τους θρύλους και τα παραδοσιακά παραμύθια, γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα αρχαίων χαμένων πολιτισμών, ανακαλύπτουν τα μυστικά τους και, με αφορμή τα αντικείμενα των διαφορετικών πολιτισμών, δημιουργούν τα δικά τους έργα. Τον Ιανουάριο, με την εικαστικό–art therapist Νιόβη Σταυροπούλου, τα παιδιά "ταξιδεύουν" στον κόσμο των Βίκινγκς.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου, 11:00 – 13:00 - "Saga"

Ένα παραμύθι, μία "Saga" από την παράδοση των Βίκινγκς θα ταξιδέψει τα παιδιά στις κρύες χώρες, εκεί όπου βασιλιάδες, νάνοι, ξωτικά και γίγαντες κυβερνούσαν τον 13ο αιώνα. Μέσα από το παραμύθι και ακολουθώντας τεχνικές του δράματος τα παιδιά θα υποδυθούν ρόλους, θα κατασκευάσουν σκηνικά και αντικείμενα της καθημερινής ζωής των Βίκινγκς και θα γνωρίσουν ήθη και έθιμα της εποχής.

Vikingship
Κυριακή 18 Ιανουαρίου, 11:30 – 13:30 - "Τα ρουνικά σύμβολα"
Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή των Βίκινγκς, μέσα από ιστορίες και εικόνες, και θα πάρουν μέρος στη δημιουργία μιας σύντομης stop-motion ιστορίας, όπου πρωταγωνιστές θα είναι τα ρουνικά σύμβολα*. Στον υπολογιστή θα δούνε όλοι μαζί το πρώτο draft. Η ταινιούλα, ολοκληρωμένη, θα αποσταλεί στα παιδιά στις επόμενες ημέρες.

*ρουνικά σύμβολα= ένα είδος αλφάβητου που χρησιμοποιούσαν οι βόρειοι λαοί.

Εισιτήρια

Συμμετοχή: 12€.
Φίλοι ΜΚΤ: 10€ (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: 10€.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης,
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.