Τα παιδιά γυμνάζονται σωματικά και πνευματικά κάνοντας yoga

IMG_7452Στη σύγχρονη εποχή το παιδί χρειάζεται ηρεμία και χαλάρωση περισσότερο απ’ τον ενήλικα, γιατί το παιδί είναι πιο ευαίσθητος δέκτης στους εξωτερικούς θορύβους και ιδιαίτερα σε κάθε δυσαρμονία. Η γιόγκα αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να ξεκινήσουν το πολύτιμο ταξίδι της διανοητικής υγείας και προσωπικής ανάπτυξης από νωρίς στη ζωή. Εϊναι ευκαιρία να καλλιεργήσουν την απέραντη εγγενή τους νοημοσύνη και να μείνουν σε επαφή με την διαίσθησή και το φυσικό ένστικτό τους, ούτως ώστε το λαμπερό εσωτερικό τους φως να συνεχίσει να λάμπει καθώς μεγαλώνουν μέσα στο σύγχρονο κόσμο.

kid-yoga-e1372577361415
Δείξτε τους λοιπόν πώς να κατακτήσουν αυτές τις αρετές παρακολουθώντας τα μαθήματα Χάθα γιόγκα που διοργανώνει κάθε Τρίτη η “Έδρα”. Η Χάθα Γιόγκα τονώνει το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Μέσα απ’ την τόνωση, την ηρεμία και την συγκέντρωση αναπτύσσεται το αίσθημα της αυτοπεποίθησης. Το παιδί παύει να είναι τόσο τρωτό και αβέβαιο για τις ικανότητές του, αυτοπειθαρχείται και αντιμετωπίζει πιο εύκολα τα προβλήματα που του παρουσιάζονται.

Kids-YogaΕπιπλέον, επειδή στη γιόγκα δεν μπορεί να «αποτύχει» κανείς, ή να μην είναι «καλός σε κάτι», τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν την ευκαιρία να επικοινωνούν και να συνυπάρχουν χωρίς το βάρος και την πίεση του να «πετύχουν», ή του να γίνουν «πρώτοι» και να «κερδίσουν». Έτσι μπορούν και απολαύσουν το να είναι ο εαυτός τους, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν χρήσιμα πράγματα για τη διατροφή, την ανατομία, το περιβάλλον, όπως και για τις αρχές της γιόγκα που περιλαμβάνουν τη μη βία, την αλληλεξάρτηση, την ένωση σε μια ολότητα και τη διασκέδαση.

Η Ανδριάνα Σαπρίκη αναλαμβάνει τα μαθήματα Χάθα γιόγκα για παιδιά, που απευθύνονται σε ηλικίες 6-9 ετών (παιδικό) κάθε Τρίτη στις 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. και για παιδιά 9-14 ετών (εφηβικό) κάθε Τρίτη στις 7 μ.μ. έως 8 μ.μ.

Κόστος 15 ευρώ / μήνα.

Για εγγραφές και πληροφορίες επικοινωνείτε στο 2130343195, ώρες 14.00-21.00.

EΔΡΑ

Φιλοκτήτου 85, Ίλιον, 3ος όροφος.