Αρχική Χριστουγεννιάτικος Οδηγός Τα παιδιά καλωσορίζουν το χειμώνα με πειράματα και μουσική στο Ίδρυμα Ευγενίδου (από 12/12)

Τα παιδιά καλωσορίζουν το χειμώνα με πειράματα και μουσική στο Ίδρυμα Ευγενίδου (από 12/12)

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12 Δεκεμβρίου 2015 έως 31 Ιανουαρίου 2016, αλλά και την περίοδο των εορτών (26-30 Δεκεμβρίου & 2-7 Ιανουαρίου) η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου σας προσκαλεί να γιορτάσουμε την έλευση του χειμώνα με πειράματα και μουσική! Χιονονιφάδες, έλατα, μάλλινα ρούχα και μουσικοί πειραματισμοί συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες! Παράλληλα, γονείς με παιδιά από 8 έως 12 ετών μπορούν να ακολουθήσουν μία διαδρομή στο φως με ξεναγό τον Ισαάκ Νεύτωνα!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

13:30-14:10 Επίδειξη πειραμάτων: «Τα μυστήρια του χειμώνα»

Για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες

Η ομάδα των πειραμάτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας αναζητεί τα χαρακτηριστικά του χειμώνα με τη βοήθεια της Βιολογίας, της Φυσικής και της Χημείας. Μπορεί να τρυπώσει το κρύο από το παράθυρο; Πώς σχηματίζονται οι εποχές του χρόνου; Γιατί έχουμε ρίγη από το κρύο; Πώς προστατεύονται τα έλατα στο χιόνι; Γιατί μας κρατάνε ζεστούς τα μάλλινα ρούχα το χειμώνα; Γιατί ρίχνουμε αλάτι στην άσφαλτο όταν χιονίζει; Πώς σχηματίζονται οι χιονονιφάδες και τι σχέση έχουν με τα φράκταλ; Είναι αλήθεια ότι η κάθε μία χιονονιφάδα είναι μοναδική; Το μικροσκόπιο, η υδρόγειος σφαίρα και το υγρό άζωτο επιστρατεύονται για να λύσουν τα μυστήρια του χειμώνα!

16:30-17:00 Διαδραστική Αφήγηση: «Νότες, αριθμοί και φράκταλ!»

Για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες

Σε αυτή τη διαδραστική αφήγηση θα αναζητήσουμε τη μουσική και τα μαθηματικά στη φύση! Επίσης, θα παίξουμε γνωστά τραγούδια με μουσικούς σωλήνες, θα αναπαράγουμε την πυθαγόρεια μουσική κλίμακα με καλαμάκια και θα ακούσουμε μέσα από τις κρεμάστρες τι άκουγε ο Μπετόβεν. Θα ανακαλύψουμε τι σχέση έχουν οι χιονονιφάδες και οι κεραυνοί με τα μαθηματικά και τη μουσική. Τέλος, θα δούμε αν θα μπορούσε να υπάρξει ένας κόσμος χωρίς μαθηματικά, αλλά γεμάτος μουσική!

Διαδρομή για παιδιά από 8 έως 12 ετών: «Τι έχετε να πείτε… για το φως κ. Νεύτωνα;»

Φέτος τον χειμώνα, η Διαδραστική Έκθεση χαρίζει στους μικρούς επισκέπτες της βιβλιαράκι αφιερωμένο στο φως. Με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται σε αυτό μπορούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή «Τι έχετε να πείτε… για το φως κ. Νεύτωνα;». Στην ειδικά σχεδιασμένη αυτή διαδρομή οι γονείς γίνονται ξεναγοί και μαζί με τα παιδιά ανακαλύπτουν τις βασικές ιδιότητες του φωτός. Επίσημος καλεσμένος της παρέας είναι ο Σερ Ισαάκ Νεύτωνας!

Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε όμως να τις παρακολουθήσετε με το ημερήσιο εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: rd@eugenfound.edu.gr, ενώ οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. Μπορείτε να αναζητήσετε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.