Τα παιδιά κατακτούν τη μάθηση, μέσα από το παιχνίδι!

Το παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Μπορεί  να φαίνεται σε πολλούς απλά διασκεδαστικό, στην πραγματικότητα όμως έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τέλειας παιδαγωγικής διδασκαλίας, η οποία συντελεί στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

Μια τέλεια παιδαγωγική διαδικασία

Πώς γίνεται αυτό; Κι όμως, παίζοντας, το παιδί αναπτύσσει όλες τις γνωστικές λειτουργίες και όλες τις πνευματικές του δεξιότητες: Τη μνήμη, τη φαντασία, την κρίση, τη σκέψη, ενώ παράλληλα εξελίσσει και το λόγο. Όλες αυτές οι επιδράσεις του παιχνιδιού λειτουργούν σαν ένας ολιστικός μηχανισμός μάθησης  που εκθέτει τα παιδιά σε νέες εμπειρίες και τους  παρέχει γνωστικά και συναισθηματικά ερεθίσματα.

Συμμετέχοντας ενεργά στο παιχνίδι, το παιδί παίρνει πληροφορίες, μαθαίνει να συγκεντρώνεται, να παρατηρεί, να θυμάται, να συγκρίνει, να διακρίνει δυνατότητες εξέλιξης και να δημιουργεί. Τα χέρια του αποκτούν δεξιοτεχνία, η υπομονή και η επιμονή του δοκιμάζονται και οι γνώσεις έρχονται αβίαστα. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι παιδιά που στερήθηκαν το παιχνίδι είχαν καθυστέρηση στην εξέλιξη και τη σχολική τους ωριμότητα.

Αν και τα παιδιά δεν παίζουν για να μάθουν, το παιχνίδι θεωρείται ταυτόχρονα ο τρόπος που μαθαίνουν τα παιδιά αλλά και ο τρόπος που τα παιδιά «μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν». Αξιοποιώντας, λοιπόν, την έμφυτη ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι και το αίτημα για διεύρυνση των μαθησιακών τους οριζόντων μπορείτε να του ανοίξετε ένα παράθυρο στο κόσμο της γνώσης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παίξουν με εκπαιδευτικά παιχνίδια. Πρόκειται για μια κατηγορία παιχνιδιών που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι αποτελούν το μέσο που θα δώσει στο παιδί τα εφόδια για να αποκτήσει τις πρώτες του γνώσεις, ουσιαστική μάθηση και να αναπτύξει τις δικές του δεξιότητες που θα το κάνουν μοναδικό!

Τι επιτυγχάνεται μέσα από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια

Παίζοντας με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, κινητοποιείται η σκέψη, αναπτύσσεται η λεπτή κινητικότητα, καλλιεργούνται οι μηχανισμοί της μνήμης και της προσοχής, τίθεται σε εφαρμογή η φαντασία και η δημιουργικότητα και οξύνεται η νοητική ανάπτυξη του παιδιού. Προσφέρονται στα παιδιά πολύτιμα ερεθίσματα για παρατήρηση, πειραματισμό, διερεύνηση, ερμηνεία, παραγωγή ερωτήσεων, κατανόηση, εκπλήρωση στόχων και λύση προβλημάτων. Επιπλέον, αντιλαμβάνονται το σώμα τους, τα όρια και τις δυνατότητές τους και αναπτύσσουν ικανότητες προσανατολισμού.

%ce%b5%ce%be%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7%cf%82-final-2

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς

Αφιερώστε καθημερινά χρόνο για να παίξετε με το παιδί σας, βοηθώντας την ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη, αλλά και για να ενισχύσετε τη μεταξύ σας σχέση.  Παίζοντας με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια Εξυπνούλης τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν, αναπτύσσουν τη λογική τους σκέψη και εξασκούν τη μνήμη τους μέσα από μια διαδικασία που τα ενθουσιάζει και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Τα παιδιά ηλικίας από 2 ετών και άνω θα βρουν μια μεγάλη γκάμα παιχνιδιών για να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Η μάθηση μέσα από το παιχνίδι είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά, γεγονός που πιστοποιείται από σχετικές μελέτες ειδικών παιδαγωγών και ψυχολόγων ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιχνίδια έχουν δοκιμαστεί σε σχολεία και νηπιαγωγεία.

%ce%b5%ce%be%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7%cf%82-final-4-1

Όλη η σειρά παιχνιδιών είναι προσεκτικά επιλεγμένη και προσεγμένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια και φέρει ξεκάθαρη σήμανση ως προς την καταλληλότητα της ηλικίας που απευθύνεται κάθε της παιχνίδι. Τα 3 διαφορετικά χρώματα που θα συναντήσετε στη σήμανση των κουτιών των παιχνιδιών με την πρώτη ματιά υποδεικνύουν την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνονται. Σας αποκαλύπτω το μυστικό για να τα θυμάστε από δω και στο εξής ( 2+ Μπλε, 3+ Κίτρινο και 5+ Κόκκινο). Εύκολο δεν είναι;

Γονείς, ανακαλύψτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια Εξυπνούλης που προάγουν τις πρώτες γνώσεις των παιδών και κάντε τους  ένα ανεκτίμητο δώρο! Mε μια ολοκληρωμένη συλλογή  παιχνιδιών που διαρκώς εμπλουτίζεται για να ικανοποιήσει τη δίψα των παιδιών για παιχνίδι αλλά και την ανάγκη των γονέων να ενισχύσουν τις δεξιότητες των μονάκριβων τους,  ο “Εξυπνούλης” θα γίνει ο καλύτερος φίλος και των δικών σας παιδιών!

logo-eksypnoulis_new-2