Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Τα παιδιά μαγειρεύουν τον θυμό τους και μαθαίνουν πώς να τον διαχειρίζονται καλύτερα στο Ανοιχτό Σχολείο (20/2)

Τα παιδιά μαγειρεύουν τον θυμό τους και μαθαίνουν πώς να τον διαχειρίζονται καλύτερα στο Ανοιχτό Σχολείο (20/2)

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, φτάνει να μην ξεφεύγει από τον έλεγχο του παιδιού και των γονιών. Το ξέσπασμα θυμού είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα παιδιά, από τη νηπιακή ηλικία μέχρι την εφηβεία αλλά και την ενηλικίωση. Μην πανικοβληθείτε, είναι μία συνηθισμένη συμπεριφορά όταν τις περισσότερες φορές ματαιώνονται οι επιθυμίες τους. Οι κρίσεις θυμού είναι τις πλείστες φορές αποτέλεσμα απογοήτευσης κάθε φορά που «δεν γίνεται το δικό τους». Κάθε φορά που οι γονείς αρνούνται μία επιθυμία στο παιδί, αυτό αμέσως αντιδρά με φωνές, κραυγές και γοερό κλάμα. Επίσης, τα παιδιά μαθαίνουν από πολύ νωρίς ότι αν συμπεριφέρονται επιθετικά, εξασφαλίζουν κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολύ εύκολα, επίσης, μιμούνται επιθετικές συμπεριφορές τόσο των ενηλίκων όσο και των συνομηλίκων τους, αλλά επηρεάζονται και πολύ συχνά από βίαια παιχνίδια ή από ταινίες που παρακολουθούν στην τηλεόραση.

Στα πλαίσια του εργαστηρίου "Συναισθήματα γυρεύω, ιστορίες μαγειρεύω: Ο θυμός" το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο Ανοιχτό Σχολείο, τα παιδιά 7-11 ετών  μέσα απο παιχνίδι, κατασκευές, ομαδική δουλειά, θα βοηθηούν να καταλάβουν καλύτερα το θυμό τους.Τι μας θυμώνει; Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την ένταση που δημιουργείται στο σώμα μας; Πώς εκφράζουμε το συναίσθημά μας με ένα τρόπο που θα μας βοηθήσει να πάμε παρακάτω τις σχέσεις μας με τους γύρω μας ; Είμαι θυμωμένος ή ο θυμός μου κρύβει κάποιο άλλο συναίσθημα απο πίσω;

Πληροφορείες και εγγραφές στο 2106640433

Χώρος Προσωπικής Ανάπτυξης Ανοιχτό Σχολείο
Βασιλέως Γεωργίου Β' 49
Παιανία
210 66 40 433


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.