Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Τα παιδιά μαθαίνουν να συνυπάρχουν με το "ξένο" στα εικαστικά εργαστήρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (από 30/11)

Τα παιδιά μαθαίνουν να συνυπάρχουν με το "ξένο" στα εικαστικά εργαστήρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (από 30/11)

canvas_paper_collage_21Με αφορμή την "Άφιξη", που ανεβαίνει τον Ιανουάριο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, διοργανώνεται ένα εισαγωγικό εργαστήριο για παιδιά με τους συντελεστές της παράστασης, η οποία είναι βασισμένη στην ομώνυμη εικονογραφημένη νουβέλα του βραβευμένου Αυστραλού συγγραφέα Shaun Tan. Το εργαστήριο περιλαμβάνει τέσσερις συναντήσεις, αντίστοιχες με τα τέσσερα «συστατικά» της παράστασης –κίνηση, σκηνικά, ήχος, θεατρικός αυτοσχεδιασμός– και μυεί τα παιδιά στη βασική θεματική της: το «ξένο», το «άγνωστο» και οι αλλαγές στη ζωή που βιώνουμε καθημερινά.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τη γλώσσα του σώματος και το θεατρικό αυτοσχεδιασμό. Μέσω θεατρικών ασκήσεων, θα «απαντήσουν» σε καίρια ζητήματα της παράστασης, όπως η ελλιπής επικοινωνία, η μοναξιά, ο φόβος και η νοσταλγία.

Μετά το τέλος του εργαστηρίου, τα παιδιά μπορούν να ολοκληρώσουν την εμπειρία τους παρακολουθώντας την παράσταση στην τελική της μορφή.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη Ζωή Χατζηαντωνίου (κίνηση – αυτοσχεδιασμός), τη Μάρθα Φωκά (σκηνικά αντικείμενα), τον Δημήτρη Καμαρωτό (ήχοι) και τον Γιώργο Συμεωνίδη (θεατρικός αυτοσχεδιασμός)

Πότε: Τις Κυριακές 30 Νοεμβρίου και 7, 14 & 21 Δεκεμβρίου
17:00-20:00

Κόστος συμμετοχής: 40€ (και για τις τέσσερις συναντήσεις του κύκλου).

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα
210 900 5 800


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.