Τα παιδιά μαθαίνουν να χορεύουν flamenco σε ένα ανοιχτό μάθημα στο Taconeo Studio (4/10)

children_flamenco_2012_1Θέλετε το παιδί σας να γνωρίσει τις αρετές του χορού αλλά δεν σας ικανοποιούν τα ήδη υπάρχοντα μαθήματα μπαλέτου και μοντέρνου χορού; Τότε αξίζει να μελετήσετε την περίπτωση του flamenco. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό είδος χορού που αποπνέει την κουλτούρα αλλά και την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία της Ανδαλουσίας από την οποία έλκει τη καταγωγή του.

Είναι γεγονός ότι ο χορός συμβάλλει αποφασιστικά στη σωστή σωματική και διανοητική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Είναι ένας υγιής τρόπος άσκησης που τα βοηθά να εκτονώσουν την ενέργειά τους, αλλά και μια μορφή τέχνης που τα ενθαρρύνει να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους, να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να εκφράσουν το συναίσθημά τους.

flamenco_brighton_and_hove_dancing_childrenΤο Taconeo Studio ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών και τα προσκαλεί να γνωρίσουν από κοντά μέσω ενός ανοιχτού μαθήματος το ιδιαίτερο αυτό είδος χορού το Σάββατο 4 Οκτωβρίου. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία, μέσω της εκμάθησης του flamenco, να ενταχθούν στον κόσμο της μουσικής και του ρυθμού και να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα. Τα μαθήματα για παιδιά είναι δομημένα πάνω στις βασικές αρχές του χορού, της τεχνικής και κινησιολογίας flamenco. Μέσα από ομαδικές ασκήσεις και δημιουργικό παιχνίδι τα παιδιά μπορούν να μάθουν να κοινωνικοποιούνται και να συνεργάζονται. Η άμεση επαφή με τη μουσική και τα μαθήματα ρυθμολογίας τα βοηθά να αποκτήσουν ρυθμική αντίληψη. Παράλληλα η εκμάθηση της χορογραφίας τα βοηθά να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία και ομαδικό πνεύμα.

unaΣτα παιδικά τμήματα χορού flamenco του Taconeo Studio το κάθε παιδί θα γνωρίσει καλύτερα το σώμα και τις εκφραστικές του ικανότητες, θα βελτιώσει την αίσθηση της ισορροπίας του και θα αναπτύξει τη δημιουργικότητά του, δίπλα σε ένα έμπειρο διδακτικό προσωπικό με πολυετή πείρα διδασκαλίας σε παιδιά.

Διδάσκει η Ηλέκτρα Χρύσανθου

Το πρόγραμμα των ανοιχτών μαθημάτων διμαορφώνεται ως εξής:

10:30 – 11:30 (6-8 ετών)
11:30 – 12:30 (8-10 ετών)
12:30 – 13:30 (10-13 ετών)

Taconeo Studio Flamenco + Κρουστά
Πειραιώς 169, Αθήνα
210.3411518
697.1554282