Αρχική Περιβάλλον Τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά της ανακύκλωσης τις Κυριακές στο πάρκο Τρίτση

Τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά της ανακύκλωσης τις Κυριακές στο πάρκο Τρίτση

παρκο

Τη δυνατότητα για δωρεάν εναλλακτική εκπαίδευση πάνω σε θέματα ανακύκλωσης, έχουν τα παιδιά της πρωτεύουσας, κάθε Κυριακή στο πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον, μέχρι τις 28 Απριλίου.

Εκεί, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να διασκεδάσουν, μαθαίνοντας παράλληλα τη σημασία και την αξία της ανακύκλωσης στις ζωές μας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βιωματικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Στόχος του είναι να ανακαλύψουν οι μελλοντικοί πολίτες τη Αθήνας από μικρή ηλικία, πώς μπορεί να επωφεληθεί ο πολίτης μέσω της ανακύκλωσης.

Το συγκεκριμένο δωρεάν πρόγραμμα ξεκίνησε από την εταιρεία Tetra Pak Hellas σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Οργάνωση Γη», με αφορμή την πιστοποίηση της εταιρείας από τον οργανισμό FSC.

Από τις πρώτες Κυριακές, η προσέλευση μικρών Αθηναίων ήταν μεγάλη και μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες αποκόμισαν γνώσεις για το περιβάλλον. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες, είναι σχεδιασμένες από παιδαγωγούς και μέσα από ομαδικά παιχνίδια και ζωγραφική, δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της ανακύκλωσης. Για τους γονείς, υπάρχει δυνατότητα για επίσκεψη στην έκθεση της Tetra Pak Hellas και ενημέρωση για την υπεύθυνη δασοκομία και τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων χάρτινων συσκευασιών.

Η εταιρεία, εντάσσει αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της πολιτικής παγκοσμίως να συνεργάζεται με μη κυβερνητικούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών. Η εκπαιδευτική γωνία της Tetra Pak είναι ενεργή από τις 31 Μαρτίου και διαρκεί από τις 10.00 έως τις 17.00, κάθε Κυριακή, ως το τέλος Απριλίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.