Τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά της ρομποτικής με τα LEGO WeDo™ στο Μουσείο Ηρακλειδών (από 31/10)

Με το εκπαιδευτικό εργαστήριο LEGO WeDo™ επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών του Δημοτικού στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές ως ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα του φυσικού κόσμου που τα περιβάλλει. Επιπλέον, μαθαίνουν πώς μπορούν να δώσουν «ζωή» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, μηχανικής (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving).

Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες 2-3 ατόμων και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή μαθαίνουν να υλοποιούν project μέσα από την ομαδική εργασία. Επίσης κατανοούν βασικές έννοιες της φυσικής με τρόπο βιωματικό, χρησιμοποιώντας άξονες, γρανάζια, τροχαλίες κ.λπ. και μαθαίνουν να προγραμματίζουν αλγοριθμικά, με μια προσιτή, γραφική γλώσσα προγραμματισμού.

wedo-8plus-projects

Τέλος, τα παιδιά αποκτούν κι αναπτύσσουν τόσο οργανωτικές όσο και κινητικές δεξιότητες χειρισμού και επικοινωνίας. Τα εργαστήρια του οργανισμού STEM education βασίζονται στην εκπαιδευτική ύλη μεγάλων πανεπιστημίων, όπως MIT, Carnegie Mellon, Tufts, στο περιεχόμενο της οποίας ο οργανισμός έχει αποκλειστική πρόσβαση.

Σχεδιασμός & Επιστημονική Επιμέλεια:
STEM education (Οργανισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών)

Απευθύνεται σε μαθητές Β’- Γ’ Δημοτικού
Διάρκεια εργαστηρίου: 4 αυτοτελείς κύκλοι των 4 μαθημάτων, διάρκειας 90’
Πότε: Κάθε Κυριακή: 10:30 με 12:00

Κόστος συμμετοχής: 60€ o κάθε κύκλος κατ’ άτομο, (έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί)

Πληροφορίες-Κρατήσεις:
Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00
Τ: 210 34 61 981
E: edu@herakleidon-art.gr

*Επιβεβαίωση κράτησης θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή του συνολικού ποσού ή της πρώτης δόσης, μετρητοίς ή μέσω τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό: Alpha Bank ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ IBAN: GR43 0140 1070 1070 0232 0003 550. Απαιτείται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος στην «Αιτιολογία κατάθεσης».

Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, Θησείο

210 3461981