Τα παιδιά μένουν σπίτι και ζωγραφίζουν στα… μπαλκόνια!

Ένας μπαμπάς δύο παιδιών ηλικίας 6 και 8 ετών από τη Νίκαια, μας έστειλε πρόσφατα την παραπάνω εικόνα: Πρόκειται για την πρωτοβουλία που, όπως ο ίδιος μας είπε, πήραν με μία άλλη μαμά, προκειμένου τα παιδιά να στείλουν το μήνυμα των ημερών μεταξύ τους.

«Σκεφτήκαμε να φτιάξουν το παιδιά το μήνυμα ‘Μένουμε Σπίτι’ και να το βάλουμε στα μπαλκόνια μας. Ελπίζουμε να το δουν κι άλλοι γονείς και παιδιά και να δραστηριοποιηθούν περισσότερο στο σπίτι», μας λέει ο ίδιος και προσθέτει:

«Όλη η σκέψη είναι πώς θα περάσουν τα παιδιά τον χρόνο τους καλύτερα στο σπίτι με διάφορες δραστηριότητες… Σε συνδυασμό με αυτό που περνάμε τώρα πήρα έναν χάρακα και ένα μολύβι άρχισα να σχεδιάζω τα γράμματα και μετά τα παιδιά, αφού τους μοίρασα τα γράμματα, άρχισαν να τα ζωγραφίζουν με ό.τι χρώματα ήθελαν. Μετά τους είπα να κόψουν λίγο το χαρτί, ώστε να χωρέσουν στην πινακίδα… Εγώ πρόσθεσα από πάνω το αυτοκόλλητο νάιλον που βάζουμε στα βιβλία για να το προστατέψω σε περίπτωση βροχής…

Τα παιδιά μου αλλά πιστεύω και τα περισσότερα παιδιά όταν τους δίνεις αρμοδιότητες τρελαίνονται στην ιδέα! Αλλά και στο αποτέλεσμα… Ένα παραπάνω που καταλαβαίνουν γιατί είμαστε μέσα στο σπίτι και ότι με το μήνυμα αυτό θα το διαδώσουμε σε όλη τη Νίκαια όπως τους είπα.

Η αρχική ιδέα, πάντως, δόθηκε από μια μαμά που πάνε τα παιδιά μας στο ίδιο σχολείο. Αφού το ξεκίνησε αμέσως με έκανε να θέλω να κάνω το ίδιο με τα παιδιά μου!»

Για να δούμε, θα γεμίσουν κι άλλα μπαλκόνια με τέτοια μηνύματα;