Αρχική InfoMommy Νέα Τα παιδιά που κάνουν κάμπινγκ είναι πιο ευτυχισμένα, πιο υγιή και τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο

Τα παιδιά που κάνουν κάμπινγκ είναι πιο ευτυχισμένα, πιο υγιή και τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο

Τα παιδιά που κάνουν κάμπινγκ στην ύπαιθρο τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο είναι, σύμφωνα με τους γονείς τους, πιο ευτυχισμένα, πιο υγιή και τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Plymouth σε συνεργασία με το Camping and Caravanning Club.

Περίπου 600 οικογένειες κατασκηνωτών -μέλη του Club- από όλη τη Μ. Βρετανία, απάντησαν στις ερωτήσεις τις εξονυχιστικής μελέτης, οι οποίες αναζητούσαν απαντήσεις ως προς τα εκπαιδευτικά, ψυχολογικά και κοινωνικά οφέλη που μπορεί να έχει το κάμπινγκ σε παιδιά όλων των ηλικιών.

Η μελέτη βρήκε, μεταξύ άλλων, ότι:

-Περισσότεροι από 4 στους 5 γονείς πιστεύουν, ότι το κάμπινγκ έχει θετικό αντίκτυπο στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών.

-Το 98% των γονιών λέει, ότι το κάμπινγκ κάνει τα παιδιά να εκτιμούν και να έρχονται πιο κοντά στη φύση. Το 95% λέει, ότι τα παιδιά είναι πιο χαρούμενα στο κάμπινγκ. Το 93% νιώθει, ότι παρέχει χρήσιμα εφόδια για την υπόλοιπη ζωή.

-Πολλοί γονείς αναφέρουν, ότι το κάμπινγκ βοηθά να «ξεφύγουν» τα παιδιά από την τεχνολογία (τα λάπτοπ, τα τάμπλετ και τα κινητά τηλέφωνα) και αυτό είναι πολύ ωφέλιμο.

-Το 52% των κατασκηνωτών υποστηρίζει, ότι το μαγείρεμα στις κοινόχρηστες κουζίνες του κάμπινγκ, επιδρά θετικά στις γνώσεις των παιδιών.

-Το 83% των παιδιών παίζει ελεύθερα και ανενόχλητα μέσα στο κάμπινγκ.

-Το 80% των παιδιών απολαμβάνει βόλτες στη φύση χάρη στο κάμπινγκ (είτε παραθαλάσσιες είτε στο βουνό).

-Τα μαθήματα στα οποία ωφελούνται περισσότερο τα παιδιά που κάνουν κάμπινγκ: Γεωγραφία, Φυσική, Ιστορία, Γλώσσα, Μαθηματικά.

Πηγή: familybreakfinder.co.uk


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.