Αρχική InfoDad Tα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο με τον πατέρα τους έχουν υψηλότερο IQ

Tα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο με τον πατέρα τους έχουν υψηλότερο IQ

Η ενεργός συμμετοχή του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού κατά τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξής του παίζει καθοριστικό ρόλο για τις μελλοντικές του προοπτικές.

Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle διεξήγαγαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 11.000 Βρετανοί - άνδρες και γυναίκες γεννημένοι κατά το 1958. Οι ερευνητές ρώτησαν τις μητέρες πόσο συχνά συμμετείχαν οι μπαμπάδες σε διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα παιδιά τους, όπως το διάβασμα και τα αθλήματα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Evolution and Human Behavior» απέδειξαν ότι τα παιδιά που έχουν περάσει περισσότερο χρόνο με τους μπαμπάδες τους έχουν υψηλότερο IQ και είναι πιο κοινωνικά σε σχέση με άλλα. Μάλιστα, ο αντίκτυπος μπορεί να γίνει ανιχνεύσιμος ακόμα και όταν το άτομο φθάσει στην ηλικία των 42 ετών! Επιπλέον, σημείωσαν ότι οι άνδρες έχουν την τάση να δείχνουν περισσότερη προσοχή στους γιους παρά στις κόρες τους.

"Yπάρχει αισθητή διαφορά ανάμεσα στην πρόοδο των παιδιών που ήταν ευνοημένα από την πατρική φιγούρα. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η εμπλοκή ενός δεύτερου ενήλικα στην ανατροφή των παιδιών συμβάλλει στην ανάπτυξη ιδιαίτερων δεξιοτήτων και ταλέντων που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής τους", αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Daniel Nettle.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter