Αρχική Σχολή Γονέων Τα παιδιά σας λένε ψέματα; Μήπως δεν χρειάζεται εντέλει να ανησυχείτε τόσο πολύ;

Τα παιδιά σας λένε ψέματα; Μήπως δεν χρειάζεται εντέλει να ανησυχείτε τόσο πολύ;

o-LITTLE-BOY-LYING-facebook

Κι ενώ, αγαπητοί γονείς, δεν περνά μία μέρα που να μην συσχετίσετε τα παιδιά σας με εκείνον τον βαρόνο, τον Μινχάουζεν, που είχε το εξαιρετικό ταλέντο να αφηγείται τις πιο ωραίες φανταστικές ιστορίες, τα νέα πρόσφατης έρευνας, έρχονται να μας δώσουν μια ανάσα. Οι γονείς που αντιλαμβάνονται ότι τα παιδιά τους λένε ψέματα, ίσως δεν χρειάζεται να προβληματίζονται τόσο πολύ, καθώς αυτό δείχνει ότι έχουν εξαιρετική μνήμη και διανοητικές ικανότητες.

Ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Sheffield που εξέτασαν 135 παιδιά ηλικίας 6-7 ετών, βρήκαν ότι αυτά που έλεγαν ψέματα τα πήγαν πολύ καλύτερα σε απλά τεστ μνήμης από εκείνα που είχαν μεγαλύτερη ειλικρίνεια.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς, όσα παιδιά όχι μόνο λένε ψέματα, αλλά είναι και σε θέση να τα καλύπτουν δημιουργώντας πετυχημένες ιστορίες κάλυψης είναι πιο προικισμένα σε ό,τι αφορά τη μνήμη τους.

«Παρόλο, λοιπόν, που οι γονείς συνήθως δεν είναι και τόσο περήφανοι όταν τα παιδιά τους λένε ψέματα τουλάχιστον ας είναι ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι όταν ένα παιδί λέει ένα πειστικό ψέμα, σημαίνει ότι έχει καλύτερες δεξιότητες μνήμης και σκέψης», τονίζει η δρ. Elena Hoicha από το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Sheffield.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.