Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Τα παιδιά συμμετέχουν στο εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού στο Βρυσάκι

Τα παιδιά συμμετέχουν στο εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού στο Βρυσάκι

sofiathefirstΤο Βρυσάκι, είναι ο επιτυχημένος πολυδιάστατος και διακαλλιτεχνικός χώρος της Σύνθεσης στην καρδιά της Πλάκας με αποστολή την προώθηση της Τέχνης και την κατεύθυνση της Δράσης. Στα πλαίσια των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών του δράσεων προσκαλεί τα παιδιά να γνωρίσουν τα μυστικά του θεατρικού παιχνιδιού μέσα από το εργαστήρι που θα λαμβάνει χώρα κάθε Σάββατο στις 12 το μεσημέρι.

Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια διαδικασία που αφορά  το ελεύθερο παιχνίδι των παιδιών και το εμπλουτίζει με τις συστηματικές ασκήσεις της τέχνης του θεάτρου. Το θέατρο, άλλωστε, σύμφωνα με την NellieMcCaslin« εμπλέκει τον συμμετέχοντα με τον πληρέστερο από όλες τις τέχνες τρόπο: νοητικά, συγκινησιακά, σωματικά, γλωσσικά, κοινωνικά».

Μέσα, λοιπόν, από το συνδυασμό παιχνιδιού – θεάτρου τα παιδιά θα καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη σκέψη τους, θα εμπλακούν σε ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες, αναπτύσσοντας έτσι ένα πνεύμα ομαδικό και νιώθοντας ταυτόχρονα τη μοναδικότητά τους, θα γνωρίσουν καλύτερα το συναισθηματικό τους κόσμο και θα μάθουν να τον ελέγχουν, θα αποκτήσουν αισθητική αντίληψη και κυρίως θα διασκεδάσουν και θα μπορέσουν μέσα από ψυχαγωγικά παιχνίδια να αισθανθούν δημιουργικοί και να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους.

Αποτέλεσμα της δουλείας που θα κάνουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, θα είναι η δημιουργία μιας παράστασης, η οποία θα προκύψει μέσα από τις επιθυμίες και τις ανάγκες των ίδιων των παιδιών. Η συμμετοχή τους θα είναι ελεύθερη, ενώ το θεατρικό δημιούργημα θα είναι ένα επίτευγμα ταυτόχρονα συνολικό και προσωπικό.

Η Δήμητρα Βλάχου είναι δασκάλα και ηθοποιός. Συνδυάζοντας τις δύο αυτές ιδιότητες τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία της θεατρικής διαδικασίας σε παιδιά δημοτικού. Επίσης, είναι τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού τμήματος «Λαογραφία και Πολιτισμός» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενώ, τέλος, με τη θεατρική ομάδα «Μαύρη Γάτα» - της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος - ανεβάζουν παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους.

Πληροφορίες:

Κάθε Σάββατο από 5 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 12.00 θα δοθεί το πρώτο ραντεβού γνωριμίας με τους μικρούς μας φίλους.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας/ εγγραφής: 210 3210 179

Χώρος Τέχνης & Δράσης “Βρυσάκι”
Βρυσακίου 17, Πλάκα (μετρό Μοναστηράκι)
210 3210179


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.