Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Τα παιδιά συμμετέχουν στο τεστ των ζαχαρωτών

Τα παιδιά συμμετέχουν στο τεστ των ζαχαρωτών

02_11_2008 - 15.30.48 - TIMNEWS - ST-Marshmallow-08vc26251.jpg.jpg

"Ορίστε, ένα ζαχαρωτό για σένα. Αν όμως περιμένεις μέχρι να ξανάρθω, θα έχεις άλλο ένα." Αυτά λέει η δασκάλα στα παιδιά, κλείνει την πόρτα και αφήνει κάθε παιδί μόνο του στην αίθουσα "αντιμέτωπο" με ένα πιάτο μέσα στο οποίο κάθεται λαχταριστό ένα ζαχαρωτό. Και από εδώ ξεκινά ο μικρός "Γολγοθάς" των παιδιών.

Στην πραγματικότητα πρόκειται ένα πολύ ενδιαφέρον επιστημονικό τεστ στο οποίο συμμετέχουν τα παιδιά εν αγνοία τους και το οποίο καταδεικνύει τις παρόμοιες αντιδράσεις τους μπροστά στο γλύκισμα. Κούνημα του κεφαλιού, των ποδιών, μικρή δοκιμή... ένα ψιχουλάκι, έτσι για να αισθανθούν τη γλύκα... ξανά αναμονή... μέχρι η πολυπόθητη στιγμή που η δασκάλα θα ξαναμπεί στην αίθουσα με την ανταμοιβή να φτάσει...

Από δω και ύστερα, περιένουμε τα συμπεράσματα των ερευνητών σχετικά με τη δυνατότητα πειθαρχίας των παιδιών, ειδικά όταν πρόκειται για ένα αντικείμενο απέναντι στο οποίο τα παιδιά μπορούν να εμφανίσουν σημεία εθισμού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.