Αρχική Infokids Αποδράσεις Summer Camps Αρχείο Τα παιδιά συναντούν τη τέχνη στα καλοκαιρινά εργαστήρια του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Τα παιδιά συναντούν τη τέχνη στα καλοκαιρινά εργαστήρια του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

securedownload

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης ενόψει των καλoκαιρινών διακοπών προσκαλεί τα παιδιά σε τρία ενδιαφέροντα θεματικά εργαστήρια , διάρκειας οχτώ ημερών το καθένα, από τις 25 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου. Με την πολύτιμη συνεργασία της βραβευμένης συγγραφέως Αγγελικής Δαρλάση και της Animator Ιωάννας Θέμελη θα πραγματοποιήσουμε τα παιδιά θα αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους απασχολούμενα με τη δημιουργική γραφή και την παραγωγή Video Κινουμένου Σχεδίου με αφορμή τις συλλογές και τα εκθέματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Writing-Prompts-for-Kids-on-Creativity-and-Inspiration-Με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση, δημιουργό των βιβλίων «Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο» και «Ονειροφύλακες» τα παιδιά θα απασχοληθούν σε ένα εργαστήριο το οποίο φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των παιδιών με τη συγγραφή κειμένων, πέρα από το υποχρεωτικό και το αναγκαστικό. Η συγγραφή μπορεί να γίνει παιχνίδι και ν’ αποτελέσει ένα γόνιμο τρόπο έκφρασης, δημιουργίας, ανταλλαγής απόψεων κι επικοινωνίας.
Με αφορμή εκθέματα του Μουσείου κι επιλεγμένα λογοτεχνικά κείμενα, τα παιδιά μέσα από δημιουργικές συζητήσεις και παιχνίδι εμπνέονται να επινοήσουν και να συγγράψουν τις δικές τους ιστορίες φωτίζοντας από διαφορετική οπτική γωνία τα εκθέματα του Μουσείου και (γιατί όχι;) την Ιστορία.

Με την Animator Ιωάννα Θέμελη τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον εντυπωσιακό κόσμο του Κινουμένου Σχεδίου, να γνωρίσουν και να συγκρίνουν τις διαφορετικές τεχνικές animation μέσα στο πέρασμα των εποχών. Χρησιμοποιώντας σχέδιο, ζωγραφική, πλαστελίνη ή οποιοδήποτε χρηστικό αντικείμενο, κάθε παιδί θα δημιουργήσει το δικό του "χαρακτήρα" και θα του δώσει ζωή. Θα καθοδηγηθεί για να χτίσει τη φιγούρα του, να διαλέξει τη δράση του και να δαμάσει το χρόνο..

Τα τρία εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες περιόδους:

25 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2013: Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με την Αγγελική Δαρλάση για παιδιά από Ε΄δημοτικού έως Β΄ γυμνασίου. Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός Σαββάτο και Κυριακή, στο Ιστορικό Μουσείο από τις 11.00 έως τις 14.00 μμ. Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ. Αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο 25% έκπτωση.

8 Ιουλίου- 17 Ιουλίου 2013: Εργαστήριο Animation με την Animator Ιωάννα θέμελη για παιδιά Γ΄έως Στ΄δημοτικού. Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός Σαββάτο και Κυριακή, στο Ιστορικό Μουσείο από τις 11.00 έως τις 14.00 μμ. Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ. Αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο 25% έκπτωση.

22 Ιουλίου- 31 Ιουλίου 2013: Εργαστήριο Animation με την Animator Ιωάννα θέμελη για παιδιά Α΄έως Γ΄γυμνασίου. Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός Σαββάτο και Κυριακή, στο Ιστορικό Μουσείο από τις 11.00 έως τις 14.00 μμ. Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ. Αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο 25% έκπτωση.

Τηλέφωνα για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2810 283219 (εσωτ: 106),καθημερινά 9-5.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Οίκος Ανδρέου & Μαρίας Καλοκαιρινού
Σοφοκλή Βενιζέλου 27 / Λυσιμάχου Καλοκαιρινού 7 Ηράκλειο,


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter