Αρχική Νέα Τα παιδιά της Γλυφάδας μαζεύουν ελιές και παράγουν το δικό τους ελαιόλαδο στα δημοτικά σχολεία

Τα παιδιά της Γλυφάδας μαζεύουν ελιές και παράγουν το δικό τους ελαιόλαδο στα δημοτικά σχολεία

Συνεχίζεται καθημερινά, με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, η συγκομιδή ελιάς από τους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους της Γλυφάδας. Οι μαθητές από το 6ο και το 11ο δημοτικό σχολείο της πόλης, συνοδεία των δασκάλων τους, των γονέων τους και με τη βοήθεια άλλων εθελοντών, συγκέντρωσαν προχθές τους καρπούς από μια μεγάλη έκταση στην Άνω Γλυφάδα, στους πρόποδες του Υμηττού. Σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του 6ου δημοτικού (Μικράς Ασίας 93), οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγή ελαιολάδου από τις ελιές που οι ίδιοι έχουν μαζέψει!

IMG_6033

Η παραγωγή παρθένου ελαιόλαδου έγινε μέσω κινητής μονάδας και θα ξεκινούσε στις 9 το πρωί. Η μονάδα παραγωγής αποτελεί ευγενική προσφορά ιδιώτη. Παράλληλα, δέκα σεφ από το ΙΙΕΚ Όμηρος προσφέρθηκαν εθελοντικά και ετοίμασαν τηγανίτες για τα μικρά παιδιά, χρησιμοποιώντας το λάδι που μόλις είχε παραχθεί.

Το λάδι θα συσκευασθεί και θα διανεμηθεί μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Γλυφάδας στις φτωχές και άπορες οικογένειες του Δήμου.

IMG_6036

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη συγκομιδή μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο 2132025396 και 2132025391 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο info@glyfada.gr.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.