Τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού «παίζουν, μαθαίνουν και μεγαλώνουν» στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής (7/3)

afissa_hmeridas_2015Η Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής Ευγένιος Ντελακρουά προσκαλεί αύριο Σάββατο 7 Μαρτίου, γονείς και παιδιά σε μια μέρα εκπαιδευτικού παιχνιδιού και δημιουργικής μάθησης για τους μαθητές της πέμπτης (Ε’) και έκτης (ΣΤ’) Δημοτικού.

Στα  ημερίδα απαντά σε σημαίνοντα ερωτήματα και ανάγκες των μαθητών και των γονέων τους που αφορούν :

Στο αίσθημα της ανασφάλειας που γεννά στους μαθητές και στις οικογένειές τους η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Η ανασφάλεια σχετίζεται τόσο με την αλλαγή της σχολικής βαθμίδας, όσο και με την επιλογή του επόμενου σχολικού περιβάλλοντος.

Στο άγχος που διακατέχει ένα παιδί, όταν αρχίζει να έχει εφηβικές ανησυχίες και στις ευθύνες που αυτές συνεπάγονται.

Στην ανάγκη να διευκολυνθεί η μετάβαση του μικρού μαθητή από τις γνωστικές απαιτήσεις του δημοτικού σε αυτές του Γυμνασίου παίρνοντας μία πρώτη γεύση με τη μορφή παιχνιδιού.

Η παρακολούθηση των ομιλιών που απευθύνονται στους γονείς και η συμμετοχή των μαθητών στα εργαστήρια (ateliers) προσφέρονται  χωρίς επιβάρυνση. Απαραίτητη όμως είναι η δήλωση ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά στο http://lfh.edu.gr/aes/ateliers2015, καθώς είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήριο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων και των ομιλιών εδώ 

Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής Ευγένιος Ντελακρουά
Χλόης & Τρικάλων B.P.Aγία Παρασκευή
211 300 91 00