Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Τα παιδιά ζωγράφισαν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη

Τα παιδιά ζωγράφισαν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη

Cute-Christmas-kid-and-dog-photoΤα δικά τους Χριστούγεννα ζωγράφισαν οι λιλιπούτειοι ζωγράφοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι νεαροί δημότες  ζωγράφισαν με το δικό τους τρόπο τα Χριστούγεννα και ο δήμος επέλεξε τις τρεις καλύτερες δημιουργίες που κοσμούν τις φετινές χριστουγεννιάτικες κάρτες του.
Οι νεαροί ζωγράφοι συμμετέχουν στα τμήματα εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου και οι περισσότεροι είναι ηλικίας 6-12 χρονών. Ετοίμασαν τις Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τους με μεγάλο μεράκι και ιδιαίτερη όρεξη, ενώ στη συνέχεια ειδική καλλιτεχνική επιτροπή επέλεξε τις τρεις καλύτερες από αυτές, για να κοσμήσουν τις κάρτες που θα αποστείλει ο δήμος μας ενόψει των φετινών Χριστουγέννων. Μια επιλογή για κάθε έναν από τους πρώην δήμους του ενιαίου πλέον δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Έτσι και φέτος κρατήθηκε ζωντανή μια πρωτοβουλία πολιτισμού, αλλά και ευαισθησίας, που τηρείται εδώ και πολλά χρόνια παλιότερα στον πρώην δήμο Πανοράματος και σήμερα στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

«Τα έργα των μικρών μας καλλιτεχνών αποτυπώνουν με χρώματα και φαντασία τα παιδικά συναισθήματα, το “παιδικό βλέμμα” για τα Χριστούγεννα και μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον. Αξίζει ένα μεγάλος έπαινος σε όλους τους μικρούς μας ζωγράφους», τονίζει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Για την ιστορία οι φετινοί νικητές ήταν οι εξής: Θοδωρής Αλέξιου, Δ΄ Δημοτικού Πυλαίας, Σταύρος Ζαμαθράκης, Α΄ Δημοτικού Πανοράματος και Γιάννης Πιπιλιάς, Ε΄ Δημοτικού Φιλύρου.

Οι νικητές είχαν την τιμητική τους και στο δημοτικό μας περιοδικό «Έχουμε Νέα», καθώς οι δημιουργίες τους κόσμησαν το εξώφυλλο και τις σελίδες της Χριστουγεννιάτικης έκδοσής του.


Έργο του Γιάννη Πιπιλιά από το Τμήμα Ζωγραφικής της ΚΕΠΑΠ στο Φίλυρο


Έργο του Θοδωρή Αλεξίου από το Τμήμα Ζωγραφικής της ΚΕΠΑΠ στην Πυλαία


Έργο του Σταύρου Ζαμαθράκη από το Τμήμα Ζωγραφικής της ΚΕΠΑΠ στο Πανόραμα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.