Αρχική Νέα Τα παιδιά ζωγραφίζουν και ονειρεύονται ένα πολύχρωμο μέλλον

Τα παιδιά ζωγραφίζουν και ονειρεύονται ένα πολύχρωμο μέλλον

Στιγμιότυπο-πλήρους-οθόνης-172013-54934-μμ.bmp-580x411Νέα πνοή έδωσαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου στο γλυπτό του αρχιτέκτονα Νίκου Σαπέρα με τα υπερμεγέθη «Μήλα» από ανοξείδωτο χάλυβα, που στέκουν αγέρωχα εδώ και 15 χρόνια στην πλατεία Δημοκρατίας, στον Αγ. Δημήτριο.

Το γλυπτό «Μήλα» είναι μια τρισδιάστατη απόδοση από την ενότητα «Οπώρες» του Σαπέρα, σε μέγεθος και μορφή εξωπραγματική. Ένα «γλυπτό» που έχει κατασκευαστεί από τον αρχιτέκτονα Νίκο Σαπέρα στο σιδηρουργείο, τώρα με τη συμμετοχή των μαθητών του διπλανού σχολείου, «αναπλάθεται», ξανά-συστήνεται και συνδέεται με το περιβάλλον του.

Στιγμιότυπο-πλήρους-οθόνης-172013-55023-μμ.bmp-580x447Η πρωτοβουλία για την ανανέωση και τον εξωραϊσμό του γλυπτού ήταν κοινή, από το δημιουργό του έργου και από το Δήμο Αγ. Δημητρίου και συγκεκριμένα από τη Δήμαρχο, Μαρία Ανδρούτσου, η οποία στήριξε την πρόταση του καλλιτέχνη και στάθηκε η αφορμή να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι μαθητές του γειτονικού Γυμνασίου με την συνδρομή της καθηγήτριάς τους των εικαστικών κας Μαρκεσίνη και την πολύτιμη βοήθεια του τεχνίτη του Δήμου, κ. Αντώνη Ανδρικόπουλου.

Οι μαθητές με την εποπτεία και την καθοδήγηση από το δημιουργό του έργου Νίκο Σαπέρα,  κλήθηκαν να εμπνευστούν και εν τέλει πραγματοποίησαν τη δική τους  εικαστική άποψη ως «παραλλαγή στο ίδιο θέμα» του καλλιτέχνη.  Ήταν μια σπουδαία πρωτοβουλία που ώθησε τα παιδιά να δουν με άλλο μάτι στο εικαστικό περιβάλλον της περιοχής τους καθώς επίσης και να καταθέσουν τη δική τους καλλιτεχνική ματιά που διακρίνεται για τη φρεσκάδα και τα έντονα χρώματα που έρχονται να αντικαταστήσουν τη μουντάδα της γκρίζας καθημερινότητάς μας.

Στιγμιότυπο-πλήρους-οθόνης-172013-55122-μμ.bmp-580x434Μετά από συζήτηση των μαθητών, με την καθηγήτριά τους και το δημιουργό, για μια άλλη εικόνα του έργου, κατά συνέπεια και του άμεσου περιβάλλοντος, δηλαδή της γειτονιάς τους, που βρίσκεται και η πλατεία, αποφάσισαν για τις νέες αποχρώσεις που θα έδιναν στις υπάρχουσες μεταλλικές επιφάνειες.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι επιφάνειες του Έργου, είχαν δεχτεί διάφορες ξένες παρεμβάσεις με μαρκαδόρους ή σπρέι, με αποτέλεσμα να διαφοροποιηθεί η εικόνα του από το αρχικό γλυπτό. Οι μαθητές, με τη δράση τους αυτή και τη συμμέτοχη στην «αναδημιουργία» του έργου, αισθάνονται  ότι συμμετέχουν ενεργά στον καλλωπισμό της περιοχής τους καθώς πλέον υπάρχει μια εικαστική κατασκευή συνδεδεμένη άμεσα με την χρονική στιγμή και τις συνθήκες της εποχής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.