Αρχική Infokids Υγεία Τα παιδικά καλλυντικά που κυκλοφορούν στην αγορά είναι απαραίτητα για το παιδικό δέρμα;

Τα παιδικά καλλυντικά που κυκλοφορούν στην αγορά είναι απαραίτητα για το παιδικό δέρμα;

baby-child-in-bathΒρέφη (ακόμα και πρόωρα) και μικρά παιδιά επισημαίνει η επίκουρη καθηγήτρια Δερματολογίας κ. Καίτη Μουλοπούλου-Καρακίτσου, λούζονται καθημερινά με ποικίλα σαμπουάν και έρχονται σε επαφή με διάφορες υδατικές κρέμες (που περιέχουν από 18 έως 48 χημικά συστατικά) και άλλες κρέμες κάθε είδους (λ.χ. «αντιφλογιστικές»), ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά άνω των 12-23 χρόνων χρησιμοποιούν ακόμα και μέικαπ, αρώματα κ.ά.

children_makeup_Medium-e1296235794390

Οι σειρές καλλυντικών για μωρά ή παιδιά με φυσιολογικό δέρμα δεν είναι απαραίτητες, εκτός από τα σαπούνια, τα σαμπουάν και τα αντηλιακά.

Η καθημερινή φροντίδα του βρεφικού και παιδικού δέρματος πρέπει να περιλαμβάνει μόνο προϊόντα υγιεινής, όπως σαπούνι από λιπίδια σε ουδέτερη βάση και σε μορφή στερεή ή υγρή για το καθημερινό μπάνιο σε θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου (με καλό ξέβγαλμα και διακεκομμένο σκούπισμα) και πολύ ήπια και διαυγή σαμπουάν που δεν ερεθίζουν τα μάτια. Στα μεγαλύτερα παιδιά, το πιο χρήσιμο καλλυντικό είναι το αντηλιακό. Στα παιδιά με ευαίσθητο δέρμα προτιμώνται αντηλιακά με φυσικά φίλτρα.

Girl_with_lotion_on_her_noseΔεν δικαιολογούνται κολόνιες, αρώματα ή αλκοολούχες λοσιόν στα παιδιά, ούτε υδατικές κρέμες στο πολύ καλά υδατωμένο από τη φύση του δέρμα του μωρού ή του παιδιού.

Επιπλέον, οι γονείς των πολύ μικρών παιδιών πρέπει να τα προφυλάσσουν από την εύκολη πρόσβαση στα καλλυντικά, γιατί τα ατυχήματα από τα προϊόντα αυτά είναι συχνά (π.χ., τα παιδιά μπορεί εύκολα να καταπιούν τη λοσιόν της μητέρας τους ή να εισπνεύσουν την πούδρα).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter