- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Τα Pampers ενίσχυσαν τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ηλιτόμηνον

Πάντα δίπλα στους μικρούς μαχητές και τις οικογένειες τους, τα Pampers, από την P&G, συνεχίζουν να υποστηρίζουν το έργο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Ηλιτόμηνον» που δραστηριοποιείται στη φροντίδα των μωρών που έχουν γεννηθεί πρόωρα.

Με κάθε αγορά προϊόντων Pampers την περίοδο από 18 έως 30 Οκτωβρίου 2019, τα Pampers βοήθησαν το Ηλιτόμηνον να προσφέρει μια θερμοκοιτίδα νέου τύπου στη Α΄ Νεογνολογική Κλινική και Εντατική Νοσηλεία Νεογνών του Α.Π.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», συμβάλλοντας έτσι στη συνεχή βελτίωση της νοσηλείας των πιο μικρών και ευάλωτων μωρών.

Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που τα Pampers, ως χρυσός χορηγός, στηρίζουν το «Ηλιτόμηνον» για την αγορά μιας ακόμα θερμοκοιτίδας. Η πρώτη θερμοκοιτίδα νέου τύπου είχε προσφερθεί από το «Ηλιτόμηνον» το 2019 στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο «’Έλενα Βενιζέλου» στην Αθήνα.

«Με μεγάλη μας χαρά συνεχίζουμε να στεκόμαστε πλάι σε αυτούς που φροντίζουν για την υγιή ανάπτυξη των πρόωρων μωρών. Όλοι εμείς στα Pampers δουλεύουμε στενά με παιδιάτρους, μαίες και μαιευτήρια για να παρέχουμε το καλύτερο δυνατό στην νοσηλεία των μικρών μαχητών. Στις μοναδικές ανάγκες των πρόωρων βρεφών στόχος μας είναι να βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε όχι μόνο να επιβιώνουν, αλλά να έχουν και καλή ποιότητα ζωής. Για εμάς κάθε μικρός μαχητής είναι μοναδικός!» δήλωσε η Assistant Brand Manager της P&G Χριστίνα Τσαντάκου.

Δίπλα στους μαχητές

Τα Pampers και η P&G, βρίσκονται περήφανα δίπλα στους μικρούς μαχητές και τις οικογένειές τους. Καθώς ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την ενθάρρυνση της σωματικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των πρόωρων μωρών, τα Pampers σχεδίασαν τη πάνα Pampers Preemie Protection σε 3 μεγέθη.

Τα μεγέθη για τα πρόωρα μωρά φτάνουν έως και τρία μεγέθη μικρότερα από τις πάνες των νεογέννητων, ώστε η πάνα να ταιριάζει ακόμα και στα πιο μικρά και ευάλωτα πρόωρα μωρά που γεννήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο και ζυγίζουν από 800 γραμμάρια, έτσι ώστε να ελαχιστοποιούν τις διαταραχές και να κοιμούνται όσο το δυνατόν πιο ήσυχα.

Για δύο συνεχόμενες χρονιές δώρισαν με επιτυχία 500.000 πάνες για πρόωρα βρέφη στα μαιευτήρια όλης της Ελλάδας, καλύπτοντας πλήρως τις ετήσιες ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Ο Καθηγητής Νεογνολογίας κ. Κοσμάς Σαραφίδης, διευθυντής της Α΄ Νεογνολογικής Κλινικής και Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Α.Π.Θ., δήλωσε σχετικά:

«Αναμφισβήτητα τις τελευταίες δεκαετίες έχει συντελεστεί τεράστια πρόοδος στη νεογνολογία με αποτέλεσμα την επιβίωση όλο και περισσότερων άρρωστων νεογνών. Η επιτυχία αυτή είναι εμφανέστερη στα πρόωρα, στα οποία μάλιστα γίνεται προσπάθεια επιβίωσης όλο και πιο ανώριμων νεογνών, αγγίζοντας πολλές φορές τα όρια της βιωσιμότητας. Στην καλύτερη έκβαση συνέβαλε, αφενός η τεράστια πρόοδος που συντελέστηκε σε ερευνητικό επίπεδο, αφετέρου η αλματώδης βελτίωση της τεχνολογίας. Οι θερμοκοιτίδες, χωρίς καμία αμφιβολία, αποτελούν μέρος του “απαραίτητου εξοπλισμού” των μονάδων εντατικής νοσηλείας νεογνών, καθώς προσφέρουν το αναγκαίο περιβάλλον για την προσαρμογή των νεογέννητων στην εξωμήτρια ζωή, κυρίως με τη διατήρηση n σταθερής της θερμοκρασίας του σώματος τους. Ευχαριστούμε το «Ηλιτόμηνον», που κατανοώντας τις υπάρχουσες ανάγκες των υγειονομκών μονάδων σε υλικοτεχνική υποδομή, προέβη σε δωρεά μια θερμοκοιτίδας τελευταίας τεχνολογίας στην κλινική μας, γεγονός που θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση του έργου της.

Η Λέλα Βαβουράκη, Πρόεδρος του Ηλιτόμηνου, σημείωσε:

«Μπορεί τον τελευταίο καιρό η πανδημία από τον κορονοϊό να έχει γίνει, όχι άδικα, το μοναδικό θέμα συζήτησης στον τομέα της υγείας. Η δική μας σκέψη, όμως, είναι πάντα στραμμένη στα πρόωρα μωρά μας που συνεχίζουν να αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών στην Ευρώπη. Αυτά τα μωρά που γεννιούνται πολύ νωρίς και πολύ μικρά και ξεκινούν τη ζωή τους στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών όπου γίνεται σημαντικό έργο για εβδομάδες ή και μήνες όχι μόνο για να επιζήσουν, αλλά και για να εξελιχθούν σε ανεξάρτητους ενήλικες και να ευημερήσουν. Η φροντίδα που προσφέρεται στα πρόωρα μωρά, και ιδίως στα πιο μικρά και πιο ευάλωτα από αυτά, είναι αναγκαίο να είναι ολοκληρωμένη και να περιλαμβάνει εκτός από την ιατρική αγωγή, και τεχνικές και χειρισμούς καθημερινής περιποίησης τέτοιες, ώστε τα μωρά να θεραπεύονται σε συνθήκες όσο το δυνατόν λιγότερο στρεσογόνες, να μη δυσφορούν, να μην πονούν, να μη διαταράσσεται ο ύπνος τους όπου αυτό είναι δυνατόν. Αυτή η καθημερινή φροντίδα έγινε αιτία να συναντηθούμε με τα Pampers και την P&G, την οποία ευχαριστούμε από καρδιάς για την οικονομική στήριξη που μας επέτρεψε να δωρίσουμε μια ακόμα υπερσύγχρονη θερμοκοιτίδα, αυτή τη φορά στη A’ ΜΕΝΝ ΑΠΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης»

Τα Pampers για πάνω από 50 χρόνια φροντίζουν για την υγιή ανάπτυξη των μωρών. Συνεργάζονται με κορυφαίους παιδίατρους, παιδιατρικούς δερματολόγους και ειδικούς για να επιβεβαιώσουν ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι απολύτως ασφαλή για τα μωρά.