Αρχική InfoMommy Υγεία Tα πιο σημαντικά μέτρα πρόληψης για τις καρδιακές παθήσεις

Tα πιο σημαντικά μέτρα πρόληψης για τις καρδιακές παθήσεις

Οι εχθροί της καρδιάς μας έχουν αναγνωρισθεί και "επικηρυχθεί" απο τους επιστήμονες: άγχος, παχυσαρκία, καθιστική ζωή κτλ. Παρακάτω θα δείτε τους παράγοντες εκείνους που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στη καρδιά μας.
Για να καταπολεμήσουμε λοιπόν το ενδεχόμενο καρδιακής πάθησης πρέπει να προνοησουμε για τα εξής:
Μείωση σωματικού βάρους. Ειναι το πρώτο βημα και ίσως το σημαντικότερο. Το 80% των καρδιοπαθών βρέθηκε να έχει που μεγάλο σωματικό βάρος σε σχέση με το φυσιολογικό, σε μελέτες που έγιναν σχετικά.
Ελάττωση της υπέρτασης. Η αυξημένη αρτηριακή πίεση εχει επιβεβαιωθεί ως προδιαθεσικός παράγοντας καρδιακής νόσου.
Μείωση "κακής" χοληστερόλης και αύξηση της καλής. Ο λόγος της ολικής χοληστερόλης προς την HDL (την καλή) χοληστερόλη μπορεί να προβλέψει τη θνησιμότητα απο έμφραγμα σε ενα άτομο. Ο λόγος αυτός πρέπει να είναι σε καθε άνθρωπο κάτω απο 4,5. Επιπλέον, αν η ολική χοληστερόλη του όρου του αίματος ειναι κάτω απο 180 mg/ dl, ο κίνδυνος για έμφραγμα του μυοκαρδίου ειναι μικρός σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών.
Διακοπή του καπνίσματος. Η ολέθρια σχέση καπνίσματος και καρδιαγγειακών παθήσεων είναι πολύ καλά τεκμηριωμένη. Ειδικά για τη στεφανιαία νόσο το κάπνισμα θεωρείται η σπουδαιότερη απο τις γνωστές προδιαθεσιακες αιτίες ανάπτυξης της νόσου.
Αύξηση σωματικές άσκησης. Η καθιστική ζωή θεωρείται σήμερα απο τους πρωτεύοντες παράγοντες κινδύνου για στεφανιαία νόσο. Διπλάσιο η τριπλάσιο κίνδυνο θανάτου απο καρδιά αντιμετωπίζουν οσοί κάνουν καθιστική ζωή, σε σχέση με αυτούς που ασκούνται πολύ ή λίγο και βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η ήπια άσκηση αντί της σκληρής , πχ βάδισμα αντί για τρέξιμο, αρκεί για να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος καρδιοπάθειας, υπό τη προϋπόθεση οτι η άσκηση είναι τακτική.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.