Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Τα ποπ τραγούδια καλύτερα των κλασικών νανουρισμάτων σύμφωνα με νέα έρευνα

Τα ποπ τραγούδια καλύτερα των κλασικών νανουρισμάτων σύμφωνα με νέα έρευνα

sleeping-kidΦαίνεται πως τα σημερινά μωρά ακολουθούν τις σύγχρονες μουσικές τάσεις, αφού όπως αποκάλυψε νέα έρευνα προτιμούν να κοιμούνται υπό τους ήχους ποπ τραγουδιών παρά των κλασικών νανουρισμάτων.

Οι μισοί από τους 2.000 γονείς που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση παραδέχθηκαν ότι τραγουδούν στα παιδάκια τους μοντέρνα τραγούδια καθώς τα βοηθούν όπως λένε να χαλαρώσουν πριν κοιμηθούν, ενώ μόνο το 15% υποστήριξε ότι είναι υπέρ των παραδοσιακών παιδικών ποιημάτων και νανουρισμάτων.

Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι τα τραγούδια “Just the Way You Are” του Bruno Mars και “Someone Like You” από την Adele βρίσκονται ανάμεσα στα πιο αγαπημένα κομμάτια που επιλέγουν οι σύγχρονοι γονείς για το νανούρισμα των παιδιών τους, ενώ τη δεκάδα των δημοφιλέστερων τραγουδιών συμπληρώνουν κομμάτια της Rihanna, του Robbie Williams και της Emeli Sande.

Sleeping-babyΟι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι φυσιολογικό οι γονείς να επιλέγουν τέτοιου είδους τραγούδια, αφού αυτά κυριαρχούν είτε στο ραδιόφωνο είτε στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα να καταλήγουν να τα τραγουδούν χωρίς καν να το συνειδητοποιούν.

Από την πλευρά των παιδιών το 88% διαπιστώθηκε ότι αρέσκεται στο να ακούει γενικά μουσική, με τα μισά από αυτά να προτιμούν κάποιο ποπ τραγούδι αντί για ένα παιδικό νανούρισμα. Από τη δημοσκόπηση προέκυψε, επίσης, ότι το 89% των γονέων θεωρούν σημαντικό για τα παιδιά τους να ακούνε μουσική, ενώ σε ποσοστό 83% ελπίζουν στο μέλλον να επωφεληθούν είτε ακούγοντας είτε παίζοντας μουσική.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.