Αρχική Περιβάλλον "Τα πουλιά της Ελλάδας" μετακομίζουν στο Κέντρο Τεχνών – Πάρκο Ελευθερίας (18/9-13/10)

"Τα πουλιά της Ελλάδας" μετακομίζουν στο Κέντρο Τεχνών – Πάρκο Ελευθερίας (18/9-13/10)

Γκιώνης_ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ_ΧρήστοςΜπαρμπούτης

Τα πουλιά αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους δείκτες της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος και δείκτες της ποιότητας ζωής στο αστικό περιβάλλον. Η εξαφάνιση και η μείωση των πληθυσμών τους συνδέεται με απειλές που υποβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον. Η προσπάθεια για τη διατήρηση των πουλιών είναι και αγώνας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος συνολικότερα. Γι' αυτό, ένας καλύτερος κόσμος για τα πουλιά, σημαίνει έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας.

Πώς λοιπόν θα εμφυσήσετε στα παιδιά την αγάπη για το οικοσύστημα της χώρας μας; Επισκεπτόμενοι εκθέσεις όπου παρουσιάζονται τα σημαντικότερα ζώα που ζουν αλλά και μεταναστεύουν στον ελληνικό χώρο καθώς στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, με μια καταπληκτική ποικιλομορφία στο φυσικό περιβάλλον (ακτές, βουνά, δάση, λιβάδια, θίνες), η Ελλάδα κατέχει προνομιακή θέση για την επιβίωση εκατοντάδων ειδών

Αξίζει να προγραμματίσετε μαζί με τα παιδιά μια βόλτα στη διαδραστική έκθεση με θέμα τα πουλιά της Ελλάδας που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο «Κέντρο Τεχνών – Πάρκο Ελευθερίας» του δήμου Αθηναίων από τις 18 Σεπτεμβρίου  έως τις 13 Οκτωβρίου 2013.

Λευκοτσικνιάς_ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ_FelixRehsteinerΣκοπός της έκθεσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για το μαγευτικό κόσμο των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους. Παράλληλα, η έκθεση υπενθυμίζει τη σημαντικότητα της προστασίας της φύσης, καθώς και την ανάγκη ενεργοποίησης όλων μας για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος, τόσο για τα πουλιά όσο και για τον άνθρωπο.

Εκτός από μοναδικές στιγμές της άγριας φύσης που θα προβληθούν διαμέσου του φωτογραφικού φακού φωτογράφων και μελών των δύο οργανώσεων, η έκθεση θα περιλαμβάνει διαδραστικές, ενημερωτικές, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και μεγάλους τόσο στον κλειστό χώρο του «Κέντρου Τεχνών – Πάρκο Ελευθερίας» όσο και στον υπαίθριο χώρο που το περιβάλλει.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν περιβαλλοντικά εργαστήρια με κατασκευές, ζωγραφική και παιχνίδια βασισμένα σε διαφορετικές θεματικές όπως: πουλιά των αγροτικών περιοχών, θαλασσοπούλια, πουλιά των υγροτόπων και πουλιά της πόλης, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ με θέμα τα πουλιά και την προστασία τους, τα οποία θα προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Εγκαίνια: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.30

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 –20.00, Κυριακή 10.00 – 14.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων:
Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας,

210 72 24 028,


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.