Αρχική Γωνιά του μαθητή Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο έξυπνα λόγω αυστηρότερης ανατροφής

Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο έξυπνα λόγω αυστηρότερης ανατροφής

boy-studying-in-bedroomΤα πρωτότοκα παιδιά έχουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο και υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, όπως αποκάλυψε νέα έρευνα.

Επίσης, θεωρούνται από τους γονείς πιο ολοκληρωμένα ως προσωπικότητες, κάτι το οποίο συνδέεται με το γεγονός ότι η ανατροφή τους είναι πιο αυστηρή σε σχέση με τα μικρότερα αδέρφια τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι μητέρες σε ποσοστό 33,8% υποστηρίζουν ότι το πρώτο τους παιδί είναι από τους καλύτερους μαθητές στην τάξη του, ενώ μόνο το 1,8% των μαμάδων έχουν αντίθετη άποψη. Στην ουσία, οι περισσότερες θεωρούν το δεύτερο ή το τρίτο παιδί τους λιγότερο έξυπνο.

siblings-readingΗ μελέτη καταλήγει στη θεωρία ότι η σχολική επίδοση του παιδιού μειώνεται ανάλογα με τη σειρά γέννησης. Μήπως όμως αυτό θα έπρεπε να αποδοθεί στον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται οι γονείς τα παιδιά τους; Όταν ρωτήθηκαν για το πώς θα αντιδρούσαν εάν κάποιο από τα παιδιά τους δεν είχε καλούς βαθμούς, οι γονείς υποστήριξαν ότι είναι περισσότερο πιθανό να τιμωρούσαν τα πρωτότοκα παιδιά τους.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι τα μικρότερα αδέρφια δεν δέχονται την ίδια πίεση από τους γονείς. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι συμμετέχουν περισσότερο ενεργά στις ακαδημαϊκές επιδόσεις του πρώτου παιδιού. Πρόκειται για την χαρακτηριστική περίπτωση όπου οι γονείς είναι πιο χαλαροί με τα δεύτερα ή τρίτα παιδιά τους, επειδή έχουν εξαντληθεί με την ανατροφή των πρωτότοκων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.