Αρχική Νέα «Tα προβλήματα δεν λύνονται με το να ξεκινούν τα σχολεία στις 9»: Αντιδράσεις γονέων στην αλλαγή ωραρίου

«Tα προβλήματα δεν λύνονται με το να ξεκινούν τα σχολεία στις 9»: Αντιδράσεις γονέων στην αλλαγή ωραρίου

Η σημερινή δήλωση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στον αγιασμό του 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων ότι «από του χρόνου τα μαθήματα στα σχολεία θα ξεκινούν από τις 9 για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους γονείς που δεν συμφωνούν καθόλου με την διαφαινόμενη αλλαγή στην ώρα έναρξης των μαθημάτων.

"Ο υπουργός Παιδείας προσπαθώντας να εξωραΐσει και να αποπροσανατολίσει από τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία άνοιξαν τα σχολεία χαϊδεύει τα αυτιά των μικρών μαθητών, μη αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα που δημιουργούνται στους εργαζόμενους γονείς και χωρίς να εγγυάται την κάλυψη της πρωινής ζώνης 7-9 πανελλαδικά σε όλα τα σχολεία για τους γονείς που η εργασία τους ξεκινάει πρωί - πρωί" δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Δημήτρης Λάμπρου,

"Είναι οι αλλαγές που θεωρούν 'ουσιαστικές αλλαγές' στο υπουργείο. Προφανώς εμείς αυτά τα θεωρούμε λίγο επιφανειακά. Είναι μια επιφανειακή αλλαγή, το θέμα είναι τα παιδιά να καλύπτουν τις ανάγκες τους, εδώ δεν έχουμε εκπαιδευτικούς, οι ελλείψεις είναι πολλές. Οι συντηρήσεις των σχολείων έχουν μείνει εκεί που τις αφήσαμε πριν το καλοκαίρι" δήλωσε στο enikos.gr ο αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Θανάσης Κοκονάς.

"Τα ουσιαστικά προβλήματα των σχολείων είναι οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών και να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις στα σχολεία και όχι αν θα ξεκινούν μισή ώρα ή 40 λεπτά αργότερα. Τα κενά που δημιουργούνται από τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών δίνουν τον χρόνο στα παιδιά για να μπορέσουν να ξεκουραστούν" τόνισε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter