Αρχική Προτάσεις Αγοράς Τα Public φέρνουν πρώτα τα παιχνίδια STEAM στην Ελλάδα!

Τα Public φέρνουν πρώτα τα παιχνίδια STEAM στην Ελλάδα!

Τα Public, η μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας, φέρνουν πρώτα στην Ελλάδα τα πρωτοποριακά παιχνίδια STEAM, την τελευταία τάση στο χώρο της δημιουργικής ενασχόλησης των παιδιών.

Είστε γονείς και ψάχνετε το ποιοτικό παιχνίδι που θα καλύψει τις επιμορφωτικές ανάγκες των παιδιών σας με τον πιο ευχάριστο τρόπο; Είστε νονός και παρατηρείτε την ανεξάντλητη δημιουργικότητα και το ενδιαφέρον που έχει το βαφτιστήρι σας για την επιστήμη; Τότε τα παιχνίδια Steam είναι για εσάς! Επιτραπέζια, παιχνίδια κατασκευών, πειράματα, παζλ, παιχνίδια ρομποτικής και άλλα πολλά παιχνίδια STEAM σας περιμένουν σε όλα τα καταστήματα Public σε όλη την Ελλάδα από 2.99€.

Όλα ξεκίνησαν με το STEM, ακρωνύμιο για τους όρους που αντιστοιχούν στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά και πρωτοεμφανίσθηκε το 2001. Τα παιχνίδια STEM σχεδιάστηκαν για να εισαχθούν νέοι τομείς στα πεδία δράσης των παιδιών και ήρθαν για πρώτη φορά στα Public το 2014. Η νέα τάση όμως παγκοσμίως λέγεται STEAM και περιλαμβάνει τις τέχνες και τη δημιουργικότητα!

Τα παιχνίδια STEAM στηριζόμενα στους 5 βασικούς πυλώνες της σύγχρονης εκπαίδευσης, Επιστήμη, Τεχνολογία, Εφαρμοσμένες επιστήμες, Τέχνη και Μαθηματικά, αφήνουν τους καθιερωμένους χώρους μάθησης και επισκέπτονται τα παιδικά δωμάτια, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τα παιδιά!

steam-blog

Γιατί να επιλέξει ο γονιός τα παιχνίδια STEAM;

Σύμφωνα με ειδικούς, τα παιχνίδια STEAM χτίζουν στην έμφυτη τάση των παιδιών να ανακαλύπτουν και να μαθαίνουν τον κόσμο. Τα μικρά παιδιά είναι από μόνα τους «επιστήμονες» καθώς εξερευνούν τον κόσμο. Όμως, όσο μεγαλώνουν αυτή η φυσική τάση χάνεται. Σύμφωνα με έρευνες στις ΗΠΑ, το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 9-10 ετών χάνουν το ενδιαφέρον τους για τις επιστήμες και ένα στα δύο παιδιά στην ηλικία των 15 ετών δηλώνει ότι δεν το αφορούν οι επιστήμες. Τα STEAM βοηθούν τα παιδιά να αναπτύσσουν δεξιότητες με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο! Έτσι, με τα STEAM η φαντασία γίνεται γνώση και το παιχνίδι δημιουργία, κάνοντας τα παιδιά να εξελίσσουν τις δυνατότητες τους πιο γρήγορα από ποτέ!

Τα παιδιά με τα παιχνίδια STEAM «μεταμορφώνονται» σε μικρούς επιστήμονες και καλλιτέχνες, μαθαίνουν να επιλύουν πραγματικά προβλήματα βασιζόμενα στη γνώση που αποκομίζουν από αυτά και αναπτύσσουν δεξιότητες που αποδεικνύονται υπερπολύτιμες. Πάνω στη φιλοσοφία τους στηρίζονται πολλοί μαθητικοί διαγωνισμοί, όπως οι πρόσφατοι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Τι πιο ευχάριστο το παιδί να μυείται στις τέχνες και επιστήμες μέσω παιχνιδιού, όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα και ξεκούραστα;

Και αν αναρωτιέστε πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο παιχνίδι για το παιδί σας, τα βήματα είναι απλά. Επισκεφτείτε την ειδική σελίδα των παιχνιδιών STEAM στο public.gr ή ένα κατάστημα Public και θα βρείτε μία εντελώς διαφορετική κατηγορία παιχνιδιών. Τα STEAM δεν έχουν μόνο ως στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις επιστήμες, τις τέχνες κτλ, αλλά να τους μάθουν να συνεργάζονται, να έχουν υπομονή, να αναπτύσσουν την ικανότητα αντίληψης του χώρου, τη λογική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων.

steam-for-kids

Διαχωρίζονται σε επίπεδα ενασχόλησης με την επιστήμη και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, από παιδιά που δεν έχουν πάει ακόμα σχολείο έως και μεγάλα, ενήλικα παιδιά.

Η κατηγορία παιχνιδιών elementary περιλαμβάνει απλές κατασκευές, μηχανές και πειράματα, που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας κυρίως 2 έως 6 ετών. Από την άλλη, η κατηγορία παιχνιδιών middle για παιδιά 6 έως 10 ετών περιλαμβάνει κατασκευές ρομποτικής, αρχιτεκτονικά σχέδια και κατασκευές σε κλίμακα από τα χέρια του μικρού σας επιστήμονα! Για τους πιο προχωρημένους, τα παιχνίδια της κατηγορίας high απευθύνονται σε όσους αρέσουν οι πολύπλοκες τεχνικές και ηλεκτρικές κατασκευές που απαιτούν ανεπτυγμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Και μην ξεχνάτε ότι τα Public περιμένουν όλους τους μικρούς τους φίλους στα εργαστήρια ρομποτικής που διοργανώνουν στα καταστήματα τους κάθε Σάββατο. Αυτό το Σάββατο 18/6 στο Public Τσιμισκή, η ομάδα μικρών εφευρετών του προγράμματος Robotixlab κατασκευάζει και προγραμματίζει robot, μαθαίνοντας στα παιδιά όλα τα μυστικά της ρομποτικής μέσα από διασκέδαση, πειραματισμό και παιχνίδι. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter