“Τα σχολεία θα πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξουν. Δεν το συζητάμε”

Το άνοιγμα των σχολείων βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβέρνησης με το συμβούλιο των επιδημιολόγων, στον απόηχο της συνεχόμενης αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να έχει ανακοινώσει ότι το κουδούνι στα σχολεία θα χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου εντούτοις παράγοντες της Υγείας αναμένουν το πέρας του Αυγούστου για νέα δεδομένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο τα παιδιά να φοράνε μάσκες στις αίθουσες.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σε τηλεοπτική του εμφάνιση σήμερα στην ΕΡΤ3 κληθείς να καταθέσει τη δική του άποψη για το τι θα πρέπει να γίνει με το άνοιγμα των σχολείων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξέφρασε και το δικό του προβληματισμό.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι «Καταρχάς θα πρέπει τα σχολεία οπωσδήποτε να ανοίξουν, δεν είναι εύκολο να μάθουν γράμματα τα παιδιά έτσι. Να μείνουν ένα χρόνο ακόμα εκτός σχολείων; Δεν το συζητάμε. Ο χειμώνας είναι μπροστά, το φθινόπωρο είναι μπροστά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Βεβαίως μπορεί να ανοίξουν με μάσκες και με μέτρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρχει μια τέτοια διάδοση του ιού με τόσο δυσάρεστες επιπτώσεις που θα χρειαστεί αυτό να αναθεωρηθεί. Αυτό θα αναθεωρηθεί μόνο αν αρχίσουμε να ζούμε μια τραγωδία στην πατρίδα. Έτσι πιστεύω ότι είναι η λογική τάξη των πραγμάτων όσον αφορά τα σχολεία