Αρχική Καλοκαιρινός Οδηγός Επιβίωσης Τα τέσσερα τετράγωνα: Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια!

Τα τέσσερα τετράγωνα: Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια!

nunda-rec-2Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για τα παιδιά να βγουν και να παίξουν στην αυλή, φυσικά τις ώρες που η ζέστη δεν είναι τόσο έντονη. Το παιχνίδι που θα εξηγήσουμε παρακάτω είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οικοδομήσουμε το συντονισμό μεταξύ των παιδιών και να τους διδάξουμε το ομαδικό πνεύμα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια μπάλα και μια κιμωλία!

Πώς παίζεται:

Σχεδιάστε ένα μεγάλο τετράγωνο με την κιμωλία κι έπειτα χωρίστε το σε 4 μικρότερα τετράγωνα. Αριθμήστε τα από το 1 έως το 4 πηγαίνοντας δεξιόστροφα. Ο παίκτης στο τετράγωνο 1 θα είναι ο βασιλιάς, στον αριθμό 2 θα είναι η βασίλισσα, ο παίκτης στον αριθμό 3 είναι γνωστός ως ο γρύλος και στον αριθμό 4 είναι ο αγρότης.

670px-Play-Four-Square-Step-5Σκοπός του παιχνιδιού είναι να προχωρήσετε στο τετράγωνο του βασιλιά και να παραμείνετε εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο βασιλιάς ξεκινάει χτυπώντας τη μπάλα σε ένα από τα υπόλοιπα τετράγωνα. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η μπάλα χτυπάει μέσα στο τετράγωνο και δεν βγαίνει από τις διαχωριστικές γραμμές. Ο παίκτης στο τετράγωνο του οποίου θα χτυπήσει η μπάλα πρέπει να την στείλει με τη σειρά του σε ένα άλλο τετράγωνο με τον ίδιο τρόπο. Συνεχίστε να παίζετε μέχρι η μπάλα να βγει εκτός των γραμμών ή να χτυπήσει δύο φορές στο τετράγωνο κάποιου παίκτη. Σε αυτό το σημείο ο παίκτης βγαίνει εκτός παιχνιδιού και στη θέση του μπαίνει κάποιος άλλος που περιμένει να παίξει, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες κινούνται προς το διπλανό τετράγωνο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter