Αρχική InfoDad Τα βράδια της Πέμπτης είναι αφιερωμένα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στον Ιανό!

Τα βράδια της Πέμπτης είναι αφιερωμένα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στον Ιανό!

cebdcf84cebfcebaceb9cebcceb1cebdcf84ceadcf81Βραδιές ελληνικού ντοκιμαντέρ θα είναι φέτος το χειμώνα οι βραδιές κάθε Πέμπτης στον Ιανό, ξεκινώντας από τις 10 Οκτωβρίου. Οι θεματικές, διαφορετικές κάθε μήνα, καλύπτουν αφιερώματα σε πρόσωπα και σε ζητήματα κοινωνικά, ιστορικά, επιστημονικά, οικολογικά, μέσα από το ευαίσθητο βλέμμα και τον προβληματισμό Ελλήνων κινηματογραφιστών.

Ο μήνας Οκτώβριος, εστιάζει στην παράδοση, τη μνήμη και την υπενθύμιση της δύναμης του ντοκιμαντέρ στη σύγχρονη Ελλάδα

Στις 10/10, έρχεται ο «Μανάβης» (2013, διάρκ. 82'), η ταινία οδοιπορικό του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, στα χωριά της Νοτιοδυτικής Πίνδου μαζί με τον Νίκο Αναστασίου, μανάβη ο οποίος από τη δεκαετία του '80 κάθε εβδομάδα, κάνει με το φορτηγάκι του ένα δρομολόγιο 75 χλμ.

Στις 17/10, σειρά έχει το ντοκιμαντέρ ''Ακρόπολη'' (2007, διάρκ.30') της Εύας Στεφανή, αναδεικνύοντας αντιφάσεις ως προς την ιδεολογική χρήση της Ιστορίας.''Η Ακρόπολη παρομοιάζεται με μια γυναίκα βουβή, που υπάρχει μόνο μέσα από το βλέμμα των άλλων", σημειώνει η Εύα Στεφανή. Η προβολή θα συνεχιστεί με τη μικρού μήκους της ίδιας, «Τι ώρα είναι;» (διάρκ. 26'), όπου οι δύο ήρωες ζουν στο περιθώριο, αλλά με συνείδηση ότι δεν πρέπει να χάσουν την επαφή τους με την πραγματικότητα.

Στις 24/10 η εμβληματική ταινία «Αγέλαστος Πέτρα» (2000 διάρκ.87'), του Φίλιππου Κουτσάφτη, μια παραγωγή που διήρκησε 10 χρόνια πάνω στο αρχαίο και σύγχρονο πρόσωπο της Ελευσίνας.

Στις 31/10, το ντοκιμαντέρ της πρόωρα χαμένης, Λουκίας Ρικάκη «Τα λόγια της σιωπής», (2002, διάρκ. 74'), ανοίγει τον φακό στην εγχώρια κοινότητα των κωφών, τις σχέσεις τους με τους ακούοντες, τη νοηματική γλώσσα.

«Σκοπός μας είναι η ανάδειξη του ντοκιμαντέρ ως δυναμικού εργαλείου - αντίβαρου στις «έτοιμες αλήθειες», λένε οι σκηνοθέτες της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, που μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τον Ιανό, είχαν την πρωτοβουλία αυτής της διοργάνωσης.

Οι προβολές γίνονται κάθε Πέμπτη, ώρα 22 :30, με ελεύθερη είσοδο.

Ιανός

Σταδίου 24


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.