Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Τα βραδινά sms σε ξενυχτούν!

Τα βραδινά sms σε ξενυχτούν!

Group of teenager boys and girls looking on mobile phoneΗ αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο κατά τις βραδινές ώρες μειώνει σημαντικά τις ώρες που κοιμόμαστε, σύμφωνα με νέα έρευνα του επιστημονικού περιοδικού Psychology of Popular Media Culture. Για τις ανάγκες της μελέτης, 83 φοιτητές απάντησαν διαδικτυακά σε ερωτήσεις σχετικές με την ποιότητα του ύπνου τους καθώς και την ποσότητα των γραπτών μηνυμάτων που στέλνουν και δέχονται καθημερινά.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, όσα περισσότερα μηνύματα στέλνει καθένας τόσο λιγότερο κοιμάται. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να κοιμούνται με το κινητό τους τηλέφωνο δίπλα τους (στο κομοδίνο ή ακόμη και πάνω στο μαξιλάρι τους) οπότε ο ήχος του μηνύματος τους ξυπνάει. Επίσης, η προδιάθεση των περισσότερων να απαντήσουν σχετικά άμεσα στα μηνύματα που δέχονται, τους προκαλεί πίεση ικανή να τους διαταράξει τον ύπνο.

Για τον λόγο αυτό, οι ερευνητές προτείνουν να κλείνουμε το κινητό μας τηλέφωνο όταν κοιμόμαστε. Με λίγα λόγια, εάν δεν «ξεκουραστεί» το κινητό σας δεν θα ξεκουραστείτε πιθανότατα ούτε εσείς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.