Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Τα βρέφη από 18 μηνών μπορούν να μετρούν

Τα βρέφη από 18 μηνών μπορούν να μετρούν

19304Τα 18μηνα βρέφη κατανοούν τους βασικούς κανόνες της αριθμητικής, σύμφωνα με μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία. Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού παρακολούθησαν βρέφη της συγκεκριμένης ηλικίας και είδαν ότι τα μικρά επιλέγουν να βλέπουν βίντεο όπου γίνεται σωστή αρίθμηση παρά άλλα όπου δεν ακολουθούνται οι κανόνες της πρόσθεσης.

Παρ΄ ότι ως σήμερα πιστεύαμε πως τα παιδιά κατακτούν τους κύριους κανόνες της αριθμητικής στην ηλικία των περίπου τεσσάρων ετών, η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Ρroceedings of the Royal Society Β» δείχνει ότι οι βασικές αρχές γίνονται «κτήμα» των παιδιών από τη βρεφική ακόμη ηλικία.

Οπως εξήγησε η επικεφαλής της νέας μελέτης καθηγήτρια Βιρτζίνια Σλότερ, «τα νέα ευρήματα αποδεικνύουν πως ο άνθρωπος αρχίζει να μαθαίνει να μετρά πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε». Στο πλαίσιο της μελέτης διεξήχθη μια σειρά πειράματα στα οποία 36 βρέφη ηλικίας 15 και 18 μηνών έβλεπαν βίντεο όπου απεικονίζονταν έξι ψάρια. Σε ορισμένα βίντεο κάποιος μετρούσε σωστά τα ψάρια, ενώ σε άλλα δεν γινόταν σωστή μέτρησή τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα 18μηνα βρέφη, όχι όμως και τα 15μηνα, προτιμούσαν να βλέπουν τα βίντεο στα οποία γινόταν σωστή αρίθμηση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.