Αρχική Χριστουγεννιάτικος Οδηγός Τα χριστουγεννιάτικα ψώνια μας αγχώνουν!

Τα χριστουγεννιάτικα ψώνια μας αγχώνουν!

christmas-treeΤα Χριστούγεννα είναι μια από τις εποχές του χρόνου που όλοι λίγο έως πολύ επιδιδόμαστε σε αγορές δώρων για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Σύμφωνα όμως με τον ψυχολόγο Dr David Lewis  η εν λόγω συνήθεια δεν είναι και τόσο χαλαρωτική καθώς η κατάσταση που επικρατεί στα μαγαζιά λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία μας.

Ο συνωστισμός στα καταστήματα ή η πληρότητα στο πάρκινγκ είναι αρκετά για να χαλάσουν τη διάθεσή μας και να μετατρέψουν την όλη διαδικασία σε μια δυσάρεστη εμπειρία, που αφενός μας προκαλεί άγχος και εξάντληση και αφετέρου μας γεμίζει με το αίσθημα της ανικανότητας. Σύμφωνα με τον Dr David Lewis η κατάσταση αυτή αυξάνει τον καρδιακό σφυγμό, προκαλεί έντονη εφίδρωση, ενώ αναγκάζει το σώμα μας να παράγει κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Μάλιστα τονίζει ότι περισσότερο ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι που ζουν στην επαρχία, διότι δεν έχουν συνηθίσει να συναθροίζονται με πολύ κόσμο.

«Η χαρά των εορτών αυξάνει εύκολα το στρες των αγορών. Αντιλαμβανόμαστε ως απειλή την παρουσία πολλών και άγνωστων ανθρώπων γύρω μας. Βλέπουμε ανθρώπους που κινούνται πιο αργά από εμάς, όπως οι ηλικιωμένοι και αυτό μας νευριάζει», δηλώνει ο Dr Lewis.

Προκειμένου τα ψώνια κατά τη διάρκεια των εορτών να γίνουν μια διαδικασία λιγότερο αγχωτική και περισσότερο ευχάριστη, οι ειδικοί προτείνουν να γράφουμε σε λίστα όσα πρέπει να αγοράσουμε και να επιλέγουμε να κάνουμε τις αγορές μας online.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.