Αρχική InfoTeens Βιβλία για εφήβους Τα χρώματα της Ίριδας

Τα χρώματα της Ίριδας

pegasus_o_284977_iridaΤι σχέση μπορεί να έχει η Ίρις, ένα κορίτσι που μεγαλώνει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Πελοποννήσου τη δεκαετία του 1950, με τον Κόκκινο φρούραρχο, την ντουλάπα του και την Ασφάλεια, με τις δεσποινίδες Καρμπόν και τα Νεραντζάκια, με τους βασιλείς και τις άπορες κορασίδες; Με τα δικά της μάτια προσπαθεί να ερμηνεύσει τη μισαλλοδοξία και το φανατισμό εκείνης της ταραγμένης εποχής, να περιγράψει τι βλέπει, τι ζει, τι αγαπά και τι χάνει. Τα χρόνια περνούν, η Ίρις μεγαλώνει, σπουδάζει, ερωτεύεται...Τα πράγματα αλλάζουν, το ίδιο και οι άνθρωποι, ενώ τα γεγονότα τρέχουν. Για την Ίριδα, παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα σταθερό σημείο: το ουράνιο τόξο, που βγαίνει κάθε φορά ύστερα από δυνατή βροχή και φωτίζει τον κόσμο με τα χρώματά του.

«Τα χρώματα της Ίριδας» είναι ένα νεανικό- ιστορικό μυθιστόρημα που φιλοδοξεί να διαβαστεί και από τους μεγάλους. Αναφέρεται στην πορεία προς την ενηλικίωση της Ίριδας, ενός παιδιού που μεγαλώνει στην δεκαετία του 1950, στην μετεμφυλιοπολεμική Ελλάδα, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, με όλα τα παρεπόμενα που μπορεί να έχει στην ενηλικίωση ενός παιδιού εκείνη η ταραγμένη και γεμάτη φανατισμό και μισαλλοδοξία εποχή.

 
ΣυγγραφέαςΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΖΩΗ
ISBN: 978-960-04-2591-8
ΣΕΛ.: 320
Εκδόσεις: Κέδρος


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.