Αρχική InfoMommy Σχέσεις Τα ζευγάρια καβγαδίζουν περισσότερο... με άδειο στομάχι!

Τα ζευγάρια καβγαδίζουν περισσότερο... με άδειο στομάχι!

fighting_coupleΣυχνά λέγεται ότι δεν πρέπει να πηγαίνουμε για ύπνο εάν είμαστε θυμωμένοι. Νέα έρευνα τώρα συμβουλεύει να απολαμβάνουμε το φαγητό μας, προτού καβγαδίσουμε με το έτερον ήμισυ.

Οι πεινασμένοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να χάσουν την ψυχραιμία τους με το σύζυγο ή τη σύζυγο τους, επειδή ο εγκέφαλος δεν διαθέτει την ενέργεια που απαιτείται για να ασκήσει αυτοέλεγχο, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο εύκολα ευέξαπτοι.

Ερευνητές από την Αμερική υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα επηρεάζουν την επιθετικότητα στα παντρεμένα ζευγάρια: “Ακόμα κι αν ο εγκέφαλος αποτελεί μόνο το 2% του σωματικού βάρους, καταναλώνει περίπου το 20% των θερμίδων μας. Είναι ένα πολύ απαιτητικό όργανο, ειδικά όταν πρόκειται για κατανάλωση ενέργειας”.

bigstock-Couple-for-romantic-Dinner-or-24234476Περισσότερα από 100 ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα, συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια για τη σχέση τους, ενώ στη συνέχεια μέτρησαν το σάκχαρο τους κάθε πρωί και βράδυ. Ο θυμός τους μετρήθηκε επίσης κάθε βράδυ, αλλά αντί οι ερευνητές να τους ρωτούν πόσο θυμωμένοι ήταν τη δεδομένη στιγμή, τους έδωσαν κούκλες βουντού και τους ζήτησαν να τις μαχαιρώσουν έως και 51 φορές, ανάλογα με το πόσο αναστατωμένοι ήταν με τον/την σύζυγο τους.

Ο ερευνητής Brad Bushman, από το Ohio State University, αναφέρει: “Όταν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ήταν χαμηλά, οι συμμετέχοντες αισθάνθηκαν να θυμώνουν και να ξεσπούν στις κούκλες που αναπαριστούσαν το άλλο τους μισό. Ακόμη κι εκείνοι που ανέφεραν ότι είχαν καλές σχέσεις με τους συζύγους τους ήταν πιο πιθανό να εκφράσουν την οργή τους, εάν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους ήταν χαμηλότερα”.

Στις προσωπικές μας σχέσεις είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να διατηρούμε τα συναισθήματα του θυμού υπό έλεγχο. Δυστυχώς, οι άνθρωποι έχουν λιγότερο αποτελεσματικές τεχνικές για τον έλεγχο του θυμού απ’ ότι για κάθε άλλο συναίσθημα.

Ο καθηγητής Bushman συνιστά να περιμένουμε μέχρι το βράδυ για να εντρυφήσουμε σε δύσκολα θέματα. Η ιδανική στιγμή είναι κατά τη διάρκεια του δείπνου ή ακόμα καλύτερα μετά από αυτό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.